Egyéb kategória

Egy tányérnyi tavasz: házi tészta egyszerűen, ricottás raviolival

Azt mindenki tudja, hogy a házi, friss tészta fényévekkel finomabb, mint a készen vett bolti, és ha leggyakrabban – gyorsasága okán – ez utóbbit készítjük is, néha-néha nem árt egy kicsit elbíbelődni vele, és házi tésztával gyurmázni

vous - 2018.02.09.
Egy tányérnyi tavasz: házi tészta egyszerűen, ricottás raviolival

Persze nem azt mondjuk, hogy nagymamáinkhoz hasonlóan mindent mi készítsünk a cérnametélttől a tarhonyán át a metéltig, ennyire

azért nem kell túltolni a tésztagyár-projektet, de ha egy igazán finom mediterrán hangulatú fogásra vágyunk, amelyikben a tészta a főszereplő, akkor érdemes egy nyugisabb napon magunknak frissen elkészíteni.

Ráadásul a technika segítségével ma már sokkal egyszerűbb és gyorsabb a munkamenet, hála a konyhai robotgépnek, és mindennel együtt szűk órácska alatt meg is vagyunk, még az olyan bonyolultabb változatokkal is, mint a ravioli.

Mivel már nagyon vágyunk a friss ízekre, a napfényre és a zöldre, így most egy spenótos-ricottás receptet hoztunk sok zöldfűszerrel felturbózva, házi pestóval és zsenge zöldborsóval megbolondítva. Egy tányérnyi tavasz, ami nemcsak finom, de ha kettesben vagy társaságban készítjük, jó móka és közös kaland is lehet egy kuckózós napon.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek