Hogy mikor vagytok jogosan féltékenyek a pasi exére? A szakértő szerint ebben az 5 esetben

Féltékenykedni ér, de csak okosan! – Avagy így ne nyírjátok ki a kapcsolatot a zöld szemű szörny miatt

„Ismerős az a helyzet, mikor megláttok a párotok telefonjában egy messenger ablakot, amiben egy másik hölggyel beszélget, és azonnal elönt titeket a féltékenység? Vagy amikor a kedvesetek elmegy bulizni a haverjaival, és titeket szinte felemészt a zöld szemű szörny?” – veti fel a kérdéseket Tifanny, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Várpalotai Tiffany írását olvashatjátok. 

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! ;) Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Kezdjük az elején. A legtöbben –  sajnos –  elmondhatjuk magunkról, hogy vannak rossz tapasztalataink megcsalással kapcsolatban. (Ha nincs, érezd magad mázlistának –  de tényleg!) És ezek a tapasztalatok, ha furcsán hangzik is, de kellenek nekünk. Meg kell tanulnunk, hogy nem bízhatunk meg mindenkiben;

lesznek férfiak, akik kihasználnak, megcsalnak, átvernek. De nem mindegyik!

És pontosan ezeknek a korábbi eseteknek kell megtanítania azt, hogy hogyan szűrd ki a tényleges fenyegetést és lásd meg, amikor csak „hisztizel”. A tapasztalatinkat tudunk kell  későbbiekben használni, de azt is tudunk kell, hogy nem minden fekete és fehér. Ez mit jelent? Röviden annyit, hogy azért mert Bélus megcsalt, amikor egy este elment a haverjaival bulizni, nem biztos, hogy Jani is meg fog. Vagy mondjuk, ha Balázsra ráír egy munkatársa, hogy küldje el a munkához szükséges anyagokat, nem biztos, hogy mást is akar tőle.

Ha egyszer (kétszer, háromszor, négyszer) meg is csaltak, nem törvényszerű, hogy legközelebb is meg fognak. Az, hogy korábban megcsaltak, egy tanítás: rávilágít arra, ha netán túl naiv voltál vagy épp nem vetted észre a jeleket. De pontosan ezek miatt, ma már okosabb lehetsz, tudhatod, mire figyelj oda, mi az, ami tényleg gyanús és mi az, ami felesleges para.

Ne bántsd a párodat és magadat azzal, hogy akár teljesen hétköznapi helyzetekben nagy jelenetet rendezel minden alkalommal, amikor egy másik nővel beszélget.

Te talán nem beszélsz férfiakkal teljesen ártalmatlan ügyekben? Amíg egyetemre jártál, sosem kértél még jegyzetet egy fiú szaktársadtól, vagy később, a munkahelyeden, segítséget egy férfi kollégádtól? Nem mentél még sosem úgy bulizni a pasid nélkül, hogy a társaságban volt egy férfi?

Ugyan hölgyeim, valljuk be: ezek, a férfiak által „hisztinek” nevezett esetek tényleg piszok idegesítőek lehetnek, ha belegondolunk. Mindig, mielőtt épp egy ilyenre készülsz, gondolkodj. Gondold végig, hogy fordítva jogosnak tartanád-e a felháborodást. Gondold végig, hogy korábban, amikor megcsaltak nem pont az volt a jellemző, hogy óriási volt a titkolózás, itt viszont nyíltan elmeséli neked a helyzetet?

Forrás:
Depositphotos

Persze azt sem mondom, hogy ne legyünk résen. Élhetünk ugyanis álomvilágban, de garantáltan koppanni fogunk. A megcsalás egy nagyon is létező jelenség napjainkban (is), így azt mondom, próbáljunk meg kialakítsunk ki egy normális féltékenységi szintet. Ha tanulunk a saját, vagy az ismerőseink korábbi tapasztalataiból, akkor könnyen rájöhetünk, mik azok a jelek, amik tényleg gyanúsak és megéri szóvá tenni őket, és mik azok, amik lényegtelen apróságok, egyszerű vitagenerátorok. 

Szóval hölgyeim! Féltékenykedjünk! Vigyázzunk a pasinkra! De tegyük ezt okosan!Tanuljunk és szűrjük le, hogy mik voltak a jelek, amelyekre anno nem figyeltünk, pedig kellett volna. Ha az úgy könnyebb, írjunk egy listát, és ha felbukkan bennünk a kismanó, amelyik azt súgja, hogy valami baj van, pipáljuk ki az egyes elemeket. Már magának a lista pontjainak a végiggondolása is segíthet, hogy ne csapjunk balhét minden egyes apróságon, amikor a párunk egy másik nő neművel merészel kontaktba kerülni.

Hidd el te is és a párod is sokkal nyugodtabbak és boldogabbak lesztek, ha nem kell minden pillanatban azon gondolkodnotok, kivel beszélhettek és kivel nem, miből lesz esetleg vita vagy mit úszhattok meg konfliktus nélkül. A hiszti senkinek nem jó. Te sem akarsz átmenni sárkányba és a párod sem szeretne kalitkában élni, ahol minden beszélgetésénél mérlegelnie kell, megteheti-e gond nélkül vagy sem.

Tehát legyünk okosak, gondolkodjunk, és ne adjuk meg az örömöt, hogy ránk foghassák: „hisztisek vagyunk”.

puha-andrea-feltekenyseg-zold-szemu-szorny-a-parkapcsolatban

Egyáltalán létezik olyan, hogy egészséges féltékenység?

Egy gyors telefonellenőrzés, míg a pasi zuhanyzik, egy lapos pillantás a háta mögött a laptop képernyőjére, miközben csetel, néhány jól irányzott, váratlan keresztkérdés, duzzogás vélt sérelmek miatt – ezek mind a féltékenység apró jelei. De vajon ez meddig egészséges? Egyáltalán létezik olyan, hogy egészséges féltékenység? A korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok tovább.