Egyéb kategória

Tényleg mindenre jó az argánolaj? – Ezt tudja „Marokkó aranya”

Ha még nem is próbáltátok, biztosan hallottatok már az argánolajról, ami az utóbbi időben óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Az olajat az argánfa magjából sajtolják, őshazája pedig Marokkó, de mára az egész világon elterjedt a használata, és a kozmetikumok, szépségápolási termékek egyik kedvelt összetevője lett.

vous - 2018.02.10.
Tényleg mindenre jó az argánolaj? – Ezt tudja „Marokkó aranya”

De miért ilyen népszerű?

Az argánolaj tartalmazza mindazokat a nélkülözhetetlen vitaminokat és antioxidánsokat, amelyek segítenek megőrizni a bőr és a haj szépségét és egészségét. Gyakorlatilag tetőtől-talpig argánolajba burkolózhatunk, mert tényleg rengeteg mindenre jó.

Én két hónapja használom rendszeresen, és most megosztom veletek, hogy mi mindent tud „Marokkó aranya”:

Egészséges ragyogást ad az arcbőrnek

Ha az alapozónkhoz vagy BB krémünkhöz 2-3 csepp argánolajat keverünk, nagyon szép, egészséges fényt kap a bőrünk, és nem lesz maszk hatású az eredmény. Tapasztalataim szerint a legjobb közvetlenül az arcbőrre felvinni az olajat és ott jól összedolgozni az alapozóval.

Tápláló hatású

Az argánolaj E-vitaminban gazdag, ezért az egyik legjobb természetes bőrtápláló. A legtöbb hasonló hatású kozmetikum egyik fő összetevője is általában ez az olaj, de önmagában is nyugodtan használhatjuk, mert ugyanolyan hatást érhetünk el vele. Az arcomat és a nyakamat néhány csepp argánolajjal, körkörös mozdulatokkal  szoktam átmasszírozni.

Minden bőrtípusra használható, csak a mennyiségre kell figyelni. Minél szárazabb a bőr, annál több csepp kell belőle. Természetesen nemcsak arcra, hanem testre is használom, és teljesen kiváltható vele a testápoló. 

És még mi minden? Az argánolaj további 6 vonzó tulajdonságáért kattintsatok a blogomra!

Marokkó, edény

Készítsetek ínycsiklandó marokkói citromos-olívás csirkét tadzsinban!

Ha a savanyú citromot sóban tartósítják, akkor meglepő módon a héja édes lesz. Utána persze nem limonádét készítenek belőle, hanem megfőzik némi hagyma, olívabogyó és csirkehús társaságában. A marokkóiak mindezt egy kúpos cserépedényben, a tadzsinban teszik, a végeredmény pedig fenséges. Aggodalomra semmi ok, lábasban is elkészíthető.

A folytatásért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek