Vágás

Vágod? Vágom! Vágási kisokos: sokat segítő konyhai tippek

Aki főz, rögtön az ételkészítés elején kést ragad: vág, tisztít, aprít, darabol. De nem mindegy, milyen kést használunk, és az sem, hogyan forgatjuk. Pár tippet összegyűjtöttünk, hogy könnyebben menjen a késforgatás.

A világ legegyszerűbb dolgának gondoljuk a konyhakés használatát, de valójában elég összetett és rutint is igénylő feladat, gondoljunk csak arra, amikor egy szakácsot nézünk dolgozni: milyen hihetetlenül gyorsan vágja, aprítja a dolgokat, mintha gyerekjáték lenne, pedig rengeteg gyakorlat, technika és seb, igen, sérülés is van mögötte.

De ez nem kötelező, elég, ha hallgatunk a tanácsaikra, és megfogadjuk azokat.

Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

KonMari a konyhában – avagy így lesz rend mindig, egyetlen rendrakással

A konyhában kiemelten fontos a rend és az átláthatóság, már csak azért is, hogy ne legyen tele a konyhaszekrény lejárt élelmiszerekkel, amelyek mehetnek a kukába, mert ugye pazarolni nem szeretünk. A jól felszereltség persze fontos, de jó rendszerezéssel nagyon sokat segíthetünk.

Bár a kapható késkészletek 6-8 darabból állnak, valójában a szakemberek szerint elég 3 féle kés a konyhában:

  • egy nagyobb, úgynevezett séfkés
  • egy kisebb hámozókés
  • egy recés kés kenyér, sütemény és olyan lágy, leveses alapanyagok darabolására, mint a paradicsom.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos