Egyéb kategória

Megnő a romantikus együttlét iránti vágy – ezt hozza a Vízöntő újhold

Érezhető egyfajta bénultság és zavar az újhold előtti napokban, amely újhold előtt amúgy sem ritka jelenség. A Mars-Neptunusz kvadrátja ezt az állapotot most tovább cizellálja, újholdkor éri el legerősebb hatását. Nehezítve van most a tájékozódás és egyfajta kiüresedést is hozhat magával ez a néhány nap. Aki személyesen érintett – pl. Vízöntők – vagy fontos planéta itt –  mindennél jobban érezheti, hogy közeledünk egy ciklus lezáráshoz. A Mars lendületét némiképp most befékezi a Neptunusz, de úgy is mondhatnám, hogy a nyers erejét, akaratosságát most finomítja, vagy csorbítja. Amivel gyakran itt küzdünk, azok az illúzióink, amik megmérgeznek, ha továbbra sem adjuk meg magunkat neki. Merni kell látni, intuitívan cselekedni, és ehhez kell a Mars nagy adag bátorsága.

vous - 2018.02.14.
Megnő a romantikus együttlét iránti vágy – ezt hozza a Vízöntő újhold

El kell engedni a kilátástalan harcokat és átadni magunkat a láthatatlan védőangyalainknak, akik nálunk sokkalta jobban tudják most, hogy merre van az előre. 

Valami most felbomlóban van, átalakulóban,  a  cselekvés most nehéz, nem is cél. Inkább a beleengedés, a benne levés. Kiderül az igazság és a hamisság. Minden, ami nem volt látható, amit köd takart, tisztul. Lehetnek régi fájdalmak, illúziók, csalódások, amelyek most feloldódhatnak, nem kell már tovább “takaróznunk” vele, és alibi cselekedni.

Forrás:
Unsplash

A cselekvő erőt képviselő Mars itt nem a fizikai világ harcait vívja, hanem a nem látható világét. Konfliktust hozhat az anyagi és a nem anyagi vágyak között. Fel kell ismerni a kilátástalan harcokat és fájó pontokon túllépni, ilyen módon tud a Neptunusz felrázni. Sokan ilyenkor szembesülnek azzal, hogy nem is élnek, nincs is ott a figyelmük abban, amit csinálnak, nem találják a helyüket, hiányzik a stabil lelki háttér, nem tudják mit akarnak, nincs cél, pótcselekvésekbe menekülnek, megjelenhet a drog és alkohol, illetve a tehetetlenség miatt  a düh és csalódás. 

A folytatásért kattintsatok a blogomra

Ajánlott cikkek