Egyéb kategória

A nagy műanyagböjt: 20 tipp, ami segíthet

Hamvazószerda a nyugati kereszténységben a nagyböjt kezdőnapja. A vallásos gyakorlat szerint ebben az időszakban a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozatvállalás és a könyörgés áll a középpontban. A böjt ma már az élet számtalan, vallással kevésbé összefüggő területén is megjelenik – akár kiegészítve a vallásos gyakorlatot, akár teljesen függetlenül a keresztény szellemiségtől. A következő böjt lényege nagyon is fontos az életünkre nézve: a hamvazószerdától induló 40 nap szólhat arról is, hogy valamit teszünk a Földért, amely otthont ad nekünk. Például 40 napig lemondunk a műanyagról.

vous - 2018.02.15.
A nagy műanyagböjt: 20 tipp, ami segíthet

A műanyagszennyezés jelenleg olyan mértéket ölt a világban, amelyről nemcsak beszélnünk kell, hanem cselekednünk is. Nincs értelme várni a másikra, a szomszédunkra mutogatni, hogy ő sem csinálja, vagy felmenteni magunkat, hogy egy emberként úgysem tudunk mit tenni. Bizony tudunk! Ráadásul nem is keveset. Ha belegondolunk abba, hogy a kedvenc úti céljainkat, a legszebb óceán- és tengerpartokat, a legelképesztőbb élőlényeket fenyegeti az a veszély, amit mi teremtettünk, akkor nem lesz több kérdésünk.

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Még több cikk a témában

Hogyan lehet műanyagmentes életet élni?

Sokan ott torpannak meg, hogyan is kezdjenek bele, hogyan változtassák meg teljesen az életmódjukat. Van egy jó hírünk: lassan, de biztosan. Nem hirtelen és nem mindent, hanem lépésenként. Lemondani semmiről nem kell, inkább csak átalakítani és újratanulni a szokásainkat. Nem mondjuk, hogy minden esetben könnyű lesz. Azt sem, hogy bosszúságmentes.

A következő 20 tipp segít abban, hogy az első lépéseket megtegyük. Ha ezek közül néhányat nemcsak a böjtidőszakban, hanem utána is megtartunk, máris rengeteget tettünk a bolygónkért.

Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek