telefon mobil

Ha nektek is megbolondult a Facebook-falatok, nem ez az üzenet segít

Valószínűleg ti is észrevettétek, hogy az elmúlt napokban, hogy a Facebook-falatokon vagy egyáltalán nem látjátok az ismerőseitek posztjait, vagy számotokra nem releváns ismerősök posztjai jelennek meg. El is indult egy körlevél, amely azt állítja, segít abban, hogy ne egy legyen.

A levél, amellyel már biztosan találkoztatok, így szól:

„Kedves Barátaim, Ismerőseim! Kérlek, olvassátok végig!

A Facebook-algoritmus megvaltozott: Nem túl sok barátom bejegyzését látom... Mit lehet tenni? Hogy lehet elkerülni, hogy ne mindig ugyanazt a 25 FB-os barátod lásd - és szinte senki mást?

Ez a bejegyzés megmagyarázza, miért nem látjuk a barátaink összes bejegyzését. Vicces, azt hittem, ha követem a Facebook-on, meglátom, mit tesz közzé. Többé már nem...
A hírfolyamodban tapasztalhattad Te is a közelmúltban, hogy csak néhány ember bejegyzéseit mutatja be a Facebook, kb. 25-öt. Ráadásul többször is ugyanazt, mert a Facebooknak új algoritmusa van.

Forrás:
Pexels

A rendszerük kiválasztja azokat, akik el fogják olvasni a bejegyzésedet. Én azonban szeretném magam választani, ezért kérek egy szívességet.

Ha ezt az üzenetet elolvastad, hagyj nekem egy gyors megjegyzést. (Egy "hello", egy matrica, amit csak akarsz.) Így meg fogsz jelenni a hírfolyamomon! Ellenkező esetben a facebook dönti el, hogy kit mutasson meg nekem, higy szerinte kik az én barátaim - amit én nem szeretnék...

Ne habozz lemásolni és felrakni ezt a levelet az oldaladra! Ha ezt nem teszed, akkor ez lesz az oka, hogy nem láthatod a barátaid sok-sok bejegyzését. Köszönöm a fejeket azoktól, akik már lemásolták és beillesztették a fentieket! Köszönöm, hogy adsz bármilyen hozzászólást! Ragyogó napot, rengeteg mosolyt!”

Nem ez az egy levél indult útnak, hanem több különböző, de a lényeg ugyanaz:

a Facebookot ki lehet játszani néhány kommenttel.

A Facebook szóvivője azonban cáfolja a fenti híresztelést. Azt a választ adta a Washington Post újságírójának, hogy a Facebook algoritmusa bizony ezzel a levéllel sem változtatható meg. Majd az algoritmus eldönti, mi mit látunk, de természetesen az alapján dobálja fel a posztokat, amilyen olvasói / kattintási szokásaink vannak.

Ha azonban tudatosak vagytok, akkor van esélyetek alakítani az algoritmuson valamennyit. Igaz, egy üzenet bemásolásánál több időre lesz szükségetek ahhoz, hogy kiválasszátok, mit szeretnétek látni a hírfolyamotokban. A leírást ide kattintva találjátok.