Trend

13+1 divatbaki, amit a legtöbb nő elkövet

„Öltözz rosszul, és mindenki emlékezni fog a ruhádra; öltözz kifogástalanul, és mindenki emlékezni fog a Nőre” – mondta Coco Chanel. És a „rosszul” itt nem azt jelenti, hogy nem divatosan, hanem hogy olyan öltözködési hibákat követhetünk el, amelyek szemet szúrhatnak másoknak, és ezek miatt esetleg közönségesek vagy slamposak lehetünk a környezetünk szemében. Mutatunk ezek közül néhányat, vagyis íme 13 + 1 öltözködési baki, amire érdemes odafigyelni.

vous - 2018.02.18.
13+1 divatbaki, amit a legtöbb nő elkövet

Az öltözködési hibákat férfiak és nők egyaránt elkövethetik, különösen azok, akik munkája, hétköznapjai során fontos a protokoll.

De egy egyszerű esemény, munkahelyi rendezvény vagy baráti összejövetel alkalmával is könnyen véthetünk olyan hibát, amit aztán akár napokig is emlegethetnek a többiek, vagy csak a helyszínen, de megjegyezhetik, hogyan öltöztünk fel, és hogy mennyire nem tudjuk, milyen rendezvényre mit illik, és mit nem.

dirty dancing

Hogy lehet ekkorát tévedni? Ezek voltak a filmtörténelem legnagyobb „divatbakijai”

Gyakran nem értjük azokat az embereket, akik tényleg azzal töltik az idejüket, hogy a filmek megnézése és egyszerűen élvezése helyett kockáról kockára végigböngészik őket, hogy megtalálják a legapróbb hibákat is. Na jó, a filmes bakikat aztán mi is szívesen nézzük, főleg, ha azok a ruhákhoz köthetők. Mint ezek itt.

1. A zakó és a gombok

Ha csak egy gomb van a zakón, azt mindig be kell gombolni. Ha kettő, akkor a felsőt gomboljuk, az alsót soha. Ha háromgombos a zakónk, a középsőt kell minden egyes alkalommal begombolni, a felső gomb döntés kérdése. De az alsó gombot ebben az esetben sem gomboljuk be sosem.

Objektum doboz

2. Gombok és dekoltázs

Az ing vagy blúz esetében a nők szívesen játszanak azzal, hogy hány gombot gombolnak be – és eszerint mekkora legyen a dekoltázsuk. Az etikett azonban nem tűri a mély dekoltázst, vagyis a gallértól számítva legfeljebb két gombot ne gomboljunk be – ha a gombok a klasszikus módon, az ing nyakától következnek. A három gomb már túlzás, kihívó, esetleg közönséges lehet.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek