Egyéb kategória

Alakbarát és pofonegyszerű: serpenyős grillnyárs nyáridéző hangulatban

A közös főzés jó kaland tud lenni, gondoljunk csak a nyári kerti partikra, amikor a férfiak lelkesen sütik a húsokat, a nők pedig a köreteket, salátákat. Ezt a hangulatot a konyhában is felidézhetjük, és akár kettesben vagy társaságban, közösen is készíthetünk egy nyáridéző saslikot – serpenyőben.

vous - 2018.02.23.
Alakbarát és pofonegyszerű: serpenyős grillnyárs nyáridéző hangulatban

A grillnyárs nagyon jó találmány, mert egyszerű, változatosan variálható, alakbarát változatban is készíthető, és rövid pácolással is nagyon finom, fűszeres és egészséges fogás kerekíthető belőle, a falatnyi darabokra vágott alapanyagok pedig pár perc alatt átsülnek.

A nyársnak elsődlegesen az a funkciója, hogy a grillen könnyen lehessen forgatni a sülő saslikot, ami persze a serpenyés változatnál is jól jön, de nem mellékes az sem, hogy így mutatós és könnyen kezelhető ételt kapunk.

A nyársakhoz bármilyen húst és zöldséget választhatunk, csak arra ügyeljünk, hogy ezek nagyjából egyszerre süljenek át. Most csirkemell és húsos paprika került először a pácba, majd a saslikba, de ízlés szerint gomba, cukkini, hagyma is kerülhet rá, ezekkel is igazán alakbarát és könnyű grillnyársat kapunk, ami egy pohár fehérborral ideális "édeskettes" vacsora lehet.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek