Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. Meglepő lehet, de a 10 legjobb cukrászda között több a vidéki, mint a budapesti.
Fontos tisztázni, mielőtt a legjobb hazai cukrászdákra rátérünk, mit tartottak a tesztelők cukrászdának. Azokat a intézményeket tesztelték, ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, apró süteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávé féleségeket és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni.
A Dinig Guide szerkesztősége 100 cukrászda meglátogatását követően választotta ki azt a 65 cukrászdát, melyek végül bekerültek a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványába, mely már kapható az újságárusoknál.
Hova érdemes menni, ha valami finom süteményre vágyunk? Honnan rendeljünk tortát? És honnan érkezzen következő karácsonykor a bejgli, ha lusták vagyunk otthon elkészíteni?
„Édesem, de hát alig ettél valamit!” – mondja a tányér
Ismeritek azt az érzést, amikor egy étel a papírtányértól lesz olyan, ahogyan szeretitek? Vagy amikor a menzás műanyag tálka adja meg neki azt a pluszízt? Most ezekről nem lesz szó. Olyan tányérokról, tálakról, asztalravalókról viszont annál inkább, amelyek biztosan hozzátesznek az ételekhez. Rajtuk az egyszerű olívás-paradicsomos tészta, a színes őszi saláta is jobban mutat. És ami a legszebb: egytől egyig magyar műhelyekben készülnek.
2018-ban a Nespresso-Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie
Az idén márciusban 10. születésnapját ünneplő, egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely ma már nemes egyszerűséggel a Mihályi Patisserie nevet viseli, és 2018-ban a Nespresso – Dining Guide az év cukrászdája díj nyertese.
Az alapító Mihályi László a klasszikus, minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője.
Ez a cukrászat egyedülálló az országban, hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert és a francia és olasz inspirációk.
A TOP10 cukrászda a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint
(A felsorolás nem rangsor, csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.)
A TOP vidéki cukrászda a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint
(A felsorolás nem rangsor, csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.)