Egyéb kategória

Megint ugyanazokat a ruhákat viseltem 10 napig – ezúttal télen, és túléltem!

Sokkal keményebb volt a tavalyi tél, mint az idei. Nagyjából így tudnám összefoglalni a 10 x 10 téli gardróbkihívás első 5 napját. Ugyan a ruhatárammal nem vagyok 100%-osan elégedett, és most éppen úgy tűnik, csak három színre korlátozódik, azért izgalmas a saját bőrömön tapasztalni, milyen az, amikor szinte minden mindennel passzol – ezért szinte csukott szemmel fel tudok öltözni úgy, hogy a végén vállalhatóan is nézek ki.

vous - 2018.02.27.
Megint ugyanazokat a ruhákat viseltem 10 napig – ezúttal télen, és túléltem!

Mert az egész történet onnan indult, hogy volt egy kicsit összevissza, kicsit szedett-vedett, kicsit mindig valami nem passzol valamihez, de azért olyan eszteres ruhatáram. Ezt láthattátok tavaly, amikor a blogon először, de amúgy életemben második alkalommal csináltam végig az úgynevezett 10 x 10 kihívást.

Mi ez a kihívás?

A 10 x 10 kihívás lényege, hogy a hétköznapi ruháid közül kiválasztasz 10 ruhadarabot, amelyet 10 egymást követő napon (vagy 2 x 5 egymást követő munkanapon) keresztül kombinálsz úgy, hogy lehetőleg 10 teljesen különböző szettet kapj a végére.

Árnyaljuk csak a képet!

Természetesen ebbe a 10 ruhadarabba nem számít bele a sportruházat, a fehérnemű, az alvósruha, az otthoni játszósruha (kivéve, ha valaki például csak játszósban / otthoni ruhában van az élethelyzete miatt), a kiegészítők, az ékszerek, de vannak, akik nem számolják bele a kabátot és a cipőt sem. Ki hogyan tudja megoldani. Az egésznek ugyanis nem az a lényege, hogy kétségbeessünk, hanem pont az ellenkezője.

Rájöjjünk például arra, hogy nem igazán kombinálhatók egymással a ruháink, így hiába van tele a szekrényünk, ennél tudatosabbnak kell lennünk. Vagy arra, hogy rengeteg jó ruha van a szekrényünkben, amelyet nem is viselünk, pedig megtehetnénk.

Vagy arra, hogy úgy is kombinálhatjuk a ruháinkat, ahogy eddig nem is gondoltuk, mert jól néz ki a végeredmény.

Mi ennek az egésznek a lényege?

A kihívás – ahogy a kihívások általában – nem szól mindenkinek, hiszen vannak, akik mindig is kevés ruhadarabból oldották meg az öltözködést, másokat nem is annyira érdekel, hogy akkor most mi mivel illik össze, nem görcsölnek rajta. Én nagyon bírom ezeket a kihívásokat, szeretem ezt a fajta játékot.

Soha nem jutott volna eszembe például bordót bordóval kombinálni, ahogyan a 4. napon tettem, de teljesen bejött a dolog. Ahogy arra is rájöttem a kihívás alatt, milyen ruhákat fogok varratni / tervezni magamnak.

Szóval egy kicsit önismereti, egy kicsit tudatosságra nevelő játék.

A 10 ruhadarab:

  • #turikincs farmer
  • #turikincs jegeskék pulcsi
  • #turikincs kék garbó
  • #turikincs bordó nadrág
  • #turikincs csíkos garbó
  • #ruhacsere blézer
  • #turikincs bordó kötött ruha
  • #turikincs bordó kabát
  • #turikincs bordó cipő
  • évek óta viselt Adidas

Forrás:
Mészáros Virág

Az első 5 szett

10 x 10 / 1. nap

Az alapruhákon kívül viseltem néhány kiegészítőt is: a sapit a barátomtól nyúltam le, a táskát Lilla barátnőm készítette, az Equa palackot pedig a Hulladékmentes.hu-ról rendeltem. Egy ideje nem veszek palackos vizet, viszont napközben jobban eszembe jut, hogy rendszeresen igyak, ha egy üveg víz van előttem – főleg, ha ilyen szép. És edzésen is jó, hogy ott van a közelemben.

Forrás:
Mészáros Virág

A további szetteket ide kattintva megnézhetitek a blogomon! 

Ajánlott cikkek