hideg

Mini radiátor a zsebekbe és fűthető talpbetét a cipőbe – így éljétek túl a hideget!

Tudom Anya, sapka, sál… Meg persze réteges öltözködés, vízálló cipő, gyapjúzokni és barátai. De mi van, ha ez sem elég és ebben a szibériainak kikiáltott magyar hidegben úgy érezzük, lefagynak a lábujjaink, az orrunk, a fülünk és egyáltalán minden porcikánk? Ne gyűlöljük a hideget, fogjunk ki rajta! A Jófogástól kaptunk egy sajtóközleményt, amelyből okos tippeket kaphattok, hogyan vészeljétek át a hideg időt!

Ha a vastag gyapjúzokni és a bélelt bakancs nem elég, vessük be a fűthető talpbetétet! Van, amikor már meg sem tudjuk mondani, hogy vannak-e lábujjaink, annyira fáznak, ilyenkor nem csak átmeneti a kellemetlen állapot, de könnyen fel is fázhatunk.

A fűthető talpbetét akár 7-10 órán keresztül is melegen tartja a lábunkat, általában negyven fokig melegíthető, azoknak, akik sok idő töltenek a szabadban mindenképpen ajánlott beszerezni egyet.

Forrás:
Jófogás

Száraz hidegben, már 0 celsius fok körüli hőmérsékleten is gyakoriak a fagyási sérülések, ennél hidegebb időben pedig érdemes mindig kesztyűt viselni, a kesztyűkkel viszont két nagy baj van.

Állandóan elkeveredik a párjuk, valamint modernkori probléma, hogy nem lehet bennük felvenni a telefont.

A zsebmelegítő fantasztikus találmány, amivel megoldhatjuk kezünk melegen tartását és még mobilon is elérhetőek maradunk. Pár száz forintért beszerezhető, és típustól függően egy, vagy akár több órán keresztül is mini radiátorként működik a zsebünkben.

Forrás:
Jófogás

Télen az autósok reggeli rutinja a fagyoskodás, jégkaparás, vacogás és káromkodás. Reggelente az autóba ülve jégbarlangban érezhetjük magunkat? Szerezzünk be egy kormánymelegítőt. Igazi felüdülés lesz a jégkaparás után fázó kezeinknek úgy vezetni, hogy újra van vérkeringés az ujjainkban.

Vannak vidékek, amiket a hó gyönyörű téli tájjá varázsol, vastag hótakaróval borítva be mindent. Mesésen hangzik, ugye? Annak nem annyira, akinek lapátolnia kell a havat. A hó eltakarítása bosszús feladat, mert amint végzett az ember, kezdheti elölről. A hómaró lehet az új barátunk, ha nap mint nap küzdünk azzal, hogy a hó ne vágja el házunkat a civilizációtól.

hideg

Még hogy nálunk hideg van... Jakutföldön a szempilla is megfagy!

Lassan beköszönt Magyarországon is a tél. A napok hideg időjárása nagyon rosszul érintett minket, leginkább az elmúlt hetek tavaszias időjárása miatt. Egy szó, mint száz, már nálunk is hideg van és fázunk. Hamarosan azonban újragondoljátok ezt a fázósdit, ha meglátjátok, milyen időjárás uralkodik Jakutföldön. 

Ha a telet nem tudjuk legyőzni, béküljünk meg vele. Menjünk el szánkózni a barátokkal, vagy a családdal, hógolyózzunk, nézzünk újra gyerekszemmel a havazásra. Hazaérve igyunk meg egy jó forró csokit, főzzünk finom leveseket, bújjunk be egy (fűthető is van!) takaró alá és filmezzünk, vagy vegyünk elő egy jó könyvet.

Hamarabb eljön a tavasz, mint gondolnánk!