Egyéb kategória

Az ultra violeten túl – Avagy színek a 2018 tavaszi-nyári kifutókon

Ki ne hallott volna arról, hogy a Panton minden évben megválasztja azt a színárnyalatot, ami a következő szezon öltözködés-, smink- és lakberendezési trendjeit meg fogja határozni. Ebben az évben a nagyon merész ultra violet lett a befutó, de jó hír, hogy természetesen nem csak ebben a színben pompázhatunk idén! 

vous - 2018.02.28.
Az ultra violeten túl – Avagy színek a 2018 tavaszi-nyári kifutókon

A lila történelmi szín; már az ókorban nagy becsben tartották, hiszen nehéz volt előállítani és hozzájutni, így hagyományosan az uralkodói osztály viselte. A későbbi korokban is az uralkodáshoz kapcsolódott, de ekkor már sokkal spirituálisabb szinten, a papság birtokolta.

Mivel a kék és a vörös elegyéből származik, hideg és meleg tulajdonságokkal egyszerre rendelkezik, ezért érezhetjük nyugtatónak, ugyanakkor energetizálónak is.

A kozmikusan vibráló, élénk, drámaian provokatív szín bár sokaknak jól állhat, de mi van akkor, ha mégsem a ti stílusotok? Ne essetek pánikba, mutatom, a tervezők milyen más árnyalatokat tartogatnak még a tavaszi – nyári szezonra.

lila pantone ultraviolet

Szeressétek a lilát! Elárulom, miért van helye az év színének a gardróbotokban!

Mint minden évben, úgy tavaly is december elején bombaként robbant a divatvilág legnagyobb híre: az ultraviolet lila lett 2018 színe. Biztos vannak, akik a lila szót olvasva most azonnal el is kattintanak – sokan ugyanis ódzkodik ettől a színtől – , pedig a legtöbb magyar nő örülhet a Pantone legújabb választásának. Hogy miért? Egy korábbi cikkünkből kiderül, ahogy az is, mivel és hogyan érdemes hordanotok az idei kedvencet. 

Fagyi színek

Hűsítőek és elegánsak, nagyszerűen kombinálhatóak egymással, vagy élénkebb, vibrálóbb társaikkal.

Forrás:
Vogue

Dögös vörösek

Akár az ártatlan(nak látszó) Piroska, akár a szívdöglesztő Jessica Rabbit a hozzátok közelebb álló karakter, idén tavasszal sem kell csalódnotok, hogy megtaláljátok a megfelelő darabokat.

Forrás:
Vogue

Tengernyi zöld

Az igazán hideg tónusok kedvelőinek a zöld felé hajló türkiz lesz a színe, ez az ütős árnyalat a letisztult darabokon mutatja meg igazán az erejét, legyen szó matt, fényes, sötétebb vagy világosabb formájáról.

Forrás:
Vogue

Napsárgák

Ha már nagyon vágytok egy kis napsütésre, de még mindig csak a hóesést szemlélitek az ablakból, akkor újítsatok be egy fátyolos len- vagy egy vibráló csibe sárgát. Garantáltan jókedvre fogtok hangolni mindenkit a környezetetekben.

Forrás:
Vogue

Szivárványos

Miért is korlátoznátok magatokat egyetlen színre, ha a tervezők sem teszik ezt? A multikolor darabokkal sosem lesztek unalmasak.

Forrás:
Vogue

Földszínek

Ha pedig tesztek az egészre, és gyönyörűen lebarnultatok a nyaralás alatt, akkor jöhetnek a semleges színek, akár különböző árnyalataikat együtt is viselve.

Forrás:
Vogue
Ajánlott cikkek