Egyéb kategória

Gyönyörű: lélegzetelállító fotók a jeges Balatonról

Az erős lehűlés miatt a Balaton befagyása nem váratott magára sokáig. Sajnos kevés esély van arra, hogy a hét végéig tartó rendkívüli hidegben sportolásra alkalmas jég alakuljon ki, de a jeges Balatonról készült gyönyörű képeket megmutatjuk nektek Tényleg lélegzetelállító!

vous - 2018.03.01.
Gyönyörű: lélegzetelállító fotók a jeges Balatonról

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a tó vize jelenleg 0 foknál valamivel még melegebb, és a szél folyamatosan felkavarja, így korcsolyázni biztosan nem lehet majd a hétvégén.

Ahhoz biztosan nem lesz elég hosszan tartó hideg, hogy a múlt évihez hasonló, biztonságos, összefüggő jégtakaró alakuljon ki a Balatonon, de a part menti részeken, öblökben hízni fog a jég, és a nyílt vízen is megjelenhet a következő napokban

Ha a táblák összeállnak, a jég felszíne akkor is várhatóan rücskös, töredezett lesz – tette hozzá. Arról is beszámolt, hogy a Balaton magas vízszintje miatt főként a déli parton kicsapódó víz – fákra, bokrokra, padokra, kövekre fagyva – látványos jégszobrokat alkotott.

Badacsony Balaton

5 tipp azoknak, akik körbe akarják biciklizni a Balatont 

Három éve, szeptemberben fogtuk magunkat a barátnőmmel, felültünk a bringánkra, és körbebringáztuk a Balatont. Ő azóta többször is megjárta a távot, én pedig idén újra készülök. Ha most készültök először az útra, olvassátok el a következő tippeket.

A meteorológus megjegyezte, hogy jövő héten jelentős melegedésre lehet számítani, így a későn jött jég gyorsan eltűnik a Balatonról. A tó körüli műjégpályákat február közepéig tervezték nyitva tartani, de a hideg idő miatt még mindig üzemelnek Keszthelyen, Szigligeten és Balatonlellén. 

Jánossy Gergely az MTI fotósa elképesztő képeket készített a Balatonról! 

Forrás:
MTI Fotó: Jánossy Gergely

Forrás:
MTI Fotó: Jánossy Gergely
Objektum doboz

 Fotók, amiket az Instagramra töltöttek fel a Balatonról!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Címkék: #balaton #fotó #jeges
Ajánlott cikkek