Egyéb kategória

Baconnel az igazi: így készül a melengető francia rakott krumpli

Nincs mese, ha hideg van, akkor nem elég csupán forró étellel átmelegítenünk magunkat, de plusz kalóriákra is szükségünk van, így ilyenkor érdemes bevetnünk a tartalmasabb egytálételeket, bennük olyan alapanyagokkal, amelyek jól átfűtenek.

vous - 2018.03.01.
Baconnel az igazi: így készül a melengető francia rakott krumpli

A franciák rakott krumplija nagyon egyszerű és fantasztikusan finom, jó szaftos és gazdag, annak ellenére, hogy csupán néhány alapanyag kell hozzá. A főszereplő burgonya mellett tejszín, sajt, némi hagyma kell hozzá, valamint egy kis "disznóság", ami bacon formájában kerül ebbe a tepsis fogásba.

A füstölt, ropogósra sült húsos szalonna és a rakottas tetejére kerülő, beleolvadó sajt isteni finommá és laktatóvá teszi ezt a rusztikus és melengető fogást,

a krumpli pedig – a tejszínnek köszönhetően egészen lággyá, krémessé sül benne.

sajtfelfujt-rukkolaval-ricottaval1

Könnyű és kiadós francia csoda: sajtfelfújt ricottával és rukkolával

A sajtfelfújt a francia konyha klasszikusa, könnyű és kiadós, és bár sok misztérium lengi körül, valójában egy pofonegyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul csupa olyan alapanyag kell hozzá, ami mindig van otthon. 

Mivel kimondottan télies és tartalmas, mindenképpen érdemes egy jó adag salátát vagy savanyúságot kínálni mellé, ez nemcsak ízben passzol hozzá, de segítünk vele a gyomrunknak is, hogy könnyebb legyen a dús fogás feldolgozása – a savaknak és rostoknak köszönhetően.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek