Egyéb kategória

Lehetetlennek tűnik a fogyás? Ezeket a hibákat ne kövessétek el a diéta alatt!

Ahogy közeledik a tavasz, és gondolatban már megszabadulunk a vastag és jótékonyan takaró kabátoktól és bő pulcsiktól, egyre sürgetőbbé válik, hogy egy kicsit formába hozzuk magunkat. A diéta sokszor küzdelmesnek tűnik, nem úgy ugrálnak le a kilók, ahogy szeretnénk, a fogyás megtorpan és feladjuk... Nem kell így lennie, ha elkerüljük a legnagyobb diétahibákat.

vous - 2018.03.02.
Lehetetlennek tűnik a fogyás? Ezeket a hibákat ne kövessétek el a diéta alatt!

Villámdiéták

A gyors fogyást ígérő, többnyire egyféle fő táplálékot fókuszba helyező hangzatos, és időről időre felkapott diéták először is nem egészségesek, mert a szervezet nem jut hozzá minden szükséges alapanyaghoz, ráadásul könnyen kibillenhet az anyagcsere a normális működésből, ha huzamosabb ideig extrémen szigorú diétát tartunk. 

instagram-edzok-profi-szemmel-megeri-oket-kovetni1

A legnépszerűbb Instagram-edzők egy profi szemével: vajon azt kapjuk tőlük, amit ígérnek?

Az Instagram nemcsak a tökéletes szemöldökök, méregdrága cipők, #mutimiteszel posztok és a Kardashian család hazája, hanem a motiváció és a testmozgás egyik legnépszerűbb kampányfelülete is. Míg korábban csak konditermekben és futópályákon találkozhattunk edzőkkel, addig mostanra százával jönnek velünk szembe a trénerek a social media különféle felületein. Az Instagram néhány ikonikus sportguruját ezúttal egy szakképzett edzővel, Gál Nórával véleményeztettük.

Nem minden a súly!

Igaz, hogy a mérleg egyértelműen megmutatja a testünk súlyát, de a legfontosabb mégis a testzsír aránya. Ha például valaki diétázni kezd, és ezzel párhuzamosan a rendszeres testmozgást is beiktatja az életébe, ami követendő és jó dolog, az például nehezebben veszít a súlyából, mint az, aki nem sportol. Ez pedig azért van, mert az izomtömeg is súly, sőt az izomszövet nehezebb, mint a zsírszövet.

Ne az legyen tehát a szempont, hogy mennyire gyorsan adjuk le a feleslegesnek ítélt súlyt, hanem mérjük magunkat centivel is, vagy egyszerűen csak örüljünk annak, hogy mennyivel kényelmesebbek a ruháink.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek