A tésztaételek többnyire gyorsan elkészülnek, így ideális olyan napokon, amikor sok a dolog. Ennél az egyedényes változatnál az is lerövidíti a készítés menetét, hogy a tészta és a brokkoli egy edényben és egyszerre fő, közben pedig pikk-pakk kikeverhető hozzá a szósz, amivel már csak össze kell forgatni.
Nagyjából ugyanannyi idő alatt fő meg al dente a harsányan zöld brokkoli és a tészta, ráadásul így a főzés közben már kicsit felveszi a tészta a zöldség aromáit. A szósz pedig nem más, mint tejszín és mascarpone keveréke, amit kevés fokhagyma és kakukkfű ízesít, de ízlés szerint más zöldfűszerrel is készíthető vagy pluszban gazdagítható.
10 olasz tészta a spagettin túl – Új formák a megszokott szószok alá
Sajtos tészta, bolognai, carbonara. De csak olyan magyarosan. Sokféle tészta készül a mediterrán régióban, mi mégis kipécéztük magunknak a spagettit, a masnit vagy a pennét. Van élet az összegubancolódó "kicsi húrokon" túl is! 🙂 Most bemutatok nektek 10 tésztát, amit bátran ajánlok. Az étel megfelelő karakterét nagyban befolyásolja a tészta mérete és alakja is, próbáljátok csak ki a megszokott recepteket új alapokkal, és ámuljatok! Az ízlelőbimbóitoknak ez a nap lesz az új születésnapja! A cikket ITT olvashatjátok tovább.
Egyetlen kevésbé gyakori alapanyag került bele, ez pedig a sós szardellapaszta, ami tubusos változatban kapható, sokáig eláll, és már egy kevés is belőle nagyon jól feldobja, teltebb ízűvé teszi az egyszerűbb fogásokat, legyen az akár egy salátaöntet, mint a Caesar-salátánál, de szendvicskrémbe, mártogatósba is nagyon jól használható.
Kíváncsiak vagytok a receptre? Akkor ide kattintva irány a Cookta oldala!