Egyéb kategória

Spanyol tortilla – kiadós krumplis lepény 4 alapanyaggal

A spanyol konyha talán legismertebb fogása a tortilla, ami nem összekeverendő a mexikói laposkenyérrel, ez ugyanis egy zseniálisan egyszerű és laktató tojáslepény, és bár csupán 4 hozzávaló szükséges csupán hozzá, mégis egy világbajnok, komplex fogás.

vous - 2018.03.06.
Spanyol tortilla – kiadós krumplis lepény 4 alapanyaggal

A spanyol tapas-ok éllovasa a tortilla, ami alapváltozatban krumpli, hagyma és tojás szentháromságából készül, olívaolajjal, serpenyőben sütve, majd cikkekre vágva fogyasztható melegen, langyosan vagy akár hidegen.

 Léteznek változatai is, amelyekbe sonka, chorizo vagy épp színes zöldségek is kerülnek, de a krumpli-hagyma-tojás trió szent és sérthetetlen.

Hagyományos módon a tortillához a krumplit bő olajban elősütik a hagymával, majd a felvert tojással serpenyőbe öntik, és félidőben megfordítva sütik készre, de spórolhatunk az olajmennyiséggel, ha a krumplit előfőzzük, majd csak kevés olajon lepirítjuk a hagymával – így garantáltan nem lesz nehéz, a krumpli nem tudja megszívni magát az olajjal, és ugyanolyan finom lesz.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek