Egyéb kategória

Amikor bezöldül a vörös szőnyeg az Oscaron – 2018-ban is volt Red Carpet Green Dress kampány

2009 óta az Oscar-gála része a Red Carpet Green Dress kampány, amelyet James Cameron felesége, Suzy Amis Cameron hívott életre. A cél, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható divatra.

vous - 2018.03.06.
Amikor bezöldül a vörös szőnyeg az Oscaron – 2018-ban is volt Red Carpet Green Dress kampány

A kampány igazgatója, Samata Pattinson és Suzy Amis Cameron szerint az Oscar-gála tökéletes helyszín arra, hogy népszerűsítsék a fenntartható divatot, hiszen a világ egyik leginkább követett vörös szőnyeges eseményén mindig elhangzik a kérdés, ki készítette a ruhát, vagy mit fejez ki a ruha, amelyet a világsztár visel.

A RCGD kampánynak minden évben más hírességek a nagykövetei, akik a fenntartható divat szempontjainak megfelelő ruhákat viselnek. Tavaly az egyik nagykövet, Emma Roberts egy gyönyörű 2005-ös Armani ruhát viselt. Idén három sztár vett részt a kampányban.

Camila Alves

Matthew McConaughey felesége, Camila Alves volt az egyik. A brazil modell, televízióműsor-vezető és színésznő egy Vivienne Westwood ruhát viselt.

A ruhához olyan selymet használtak fel, amely a 2014-es őszi–téli kollekció készítése után maradt meg. A ruha alapját egy korábbi modell adta, így készült valami régiből valami új a divattervezőnő közreműködésével.

Vivienne Westwood egyébként évek óta a kampány állandó tagja, az ő darabjára mindig számítani lehet.

Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ide kattintva a blogomon olvashatjátok! 

Ajánlott cikkek