szín öltözködés

Ezeket a színeket viselve tűnünk kevésbé intelligensnek – egy tanulmány szerint

A fekete és a piros színről valószínűleg sokan tudják, hogy önbizalmat, magabiztosságot, erőt, határozottságot, talpraesettséget sugároznak. A feketéről ráadásul azt is tartják, viselője intelligens. Nemrég arra keresték a választ, mely árnyalatokat viselve tűnünk kevésbé intelligensnek.

Állásinterjúra készülünk? Szeretnénk meggyőzőbbek lenni? Előléptetésre vágyunk? Fizetésemelést szeretnénk? Az öltözködésünk elsődleges funkciója, hogy a ruhákkal betakarjuk a testünket. Azonban az öltözködésnek ennél sokkal bonyolultabb üzenete is lehet. A ruhaviselés egyfajta kódrendszer is a másik ember számára. Olyan nyelv, amelyet könnyű akár félreérteni is, ezért ha biztosra szeretnénk menni, olyan ruhadarabokat válasszunk, amelyeket biztosan nem lehet félreérteni.

A Buyshirtsonline.co.uk ezer embert kérdezett meg arról, milyen tulajdonságokat társítanak a viselt színek mellé.

Első randi? Csak ezt ne!

Az első benyomásra nincs második lehetőségünk, ezért érdemes fontos találkozón a magabiztosság színeit viselni: feketét, pirosat vagy kéket.

A pirossal azért bánjunk óvatosan, sokan ugyanis túl arrogánsnak és tolakodónak tartják, ráadásul az intelligenciával sem azonosítják.

Forrás:
Unsplash

Állásinterjún és első randin is sokak szerint a legrosszabb választás a narancssárga és a barna árnyalatai.

A felmérésből az is kiderült, mely árnyalatokat kedvelünk az ellenkező nem tagjain. A férfiak leginkább pirosat, feketét vagy fehéret viselve látják szívesen a nőket, de a barna ez esetben is a lista végén kullogott. A nők viszont azt szeretik nagyon, ha a férfiak feketét és kéket viselnek.

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást keressétek ITT a Ridikül oldalán!