kávé

Ezért ne vegyünk többet kapszulás kávét!

A kapszulás kávék egyszerűek és nem mellesleg gyönyörűek: általában nagyon szép dizájnnal érkeznek a kávéfőzőik, és nem kell kávéadagolással bíbelődnünk, egyszerűen beléjük illesztjük a kávékapszulát, és már kész is a finom feketeleves. Csakhogy ezek a kapszulák legalább annyira rosszak a környezetnek, mint a rohamosan növekvő mennyiségű műanyagpalackok. Hogy miért?

Az Egyesült Államokban 2015-ben a kávéfogyasztók 27%-a kapszulás kávét használt. Négy évvel előtte, 2011-ben még csak 7% volt ez az arány. Az ok valószínűleg a kávéfőzők árának csökkenése, valamint az, hogy kapszulás kávét készíteni a világ legegyszerűbb dolga: csak beletesszük a kapszulát a kávéfőzőbe, megnyomjuk a gombot, és már készül is a finom fekete.

Környezetvédelmi szempontból azonban ezek a kapszulák az ördögtől valók. A legtöbbjük műanyagból és fémből készül, amelyek egyike sem bomlik le a természetben hosszú száz éveken keresztül.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért irány a Fyouture oldala!  

Forrás:
Unsplash