lany-divat-farmer-csizma

Így találjuk meg a tökéletes farmert 50 felett!

Egy jó szabású, jó színű farmer alapdarabnak számít a ruhatárban 50 éves kor fölött is. De hogyan találjuk meg a tökéletes farmert tavasszal? Eláruljuk!

Találjuk ki, milyen alkalmakkor viseljük

Ha nem viselhetünk a munkahelyen farmert, akkor választhatunk a divatosabb darabok közül is. A legstílusosabbak azonban akkor leszünk, ha klasszikus darabot választunk. Ráadásul a klasszikus fazon a leginkább kihasználható minden élethelyzetben.

Ennek ismérvei:

  • sötétkék szín;
  • koptatás nélküli,
  • díszítés nélküli a combokon vagy az első zsebeknél is;
  • a varrások olyan színűek, mint a nadrág anyaga (tehát nem sárga);
  • a zsebeken nincs díszítés vagy zsebfedő;
  • a szabása klasszikus és jól kihasználható skinny, egyenes vagy boot cut szabás.

Hasonlóan klasszikus lehet, ha a sötétkék helyett fehér vagy szürke farmert választunk, hiszen ezek is nagyon jól kombinálhatók.

Objektum doboz

Nem a méret a lényeg

Manapság a legtöbb márka eltérő számozást használ. Ami valahol 36-os, az máshol L-es, szinte lehetetlen követni. Ahelyett, hogy méretet keresünk, a szabásra, az anyagra és a zsebekre koncentráljunk.

És ami ennél is fontosabb: próbáljunk. Mindig.

Lehetőleg még az üzletben, ugyanis ha hazavisszük az adott ruhadarabot próba nélkül, több mint valószínű, hogy sosem cseréljük vissza rossz méret esetén. (Az üzletek pontosan tudják ezt: ők eladják a farmert, mi bukjuk a pénzt.)

Egy alig 3 perces videó megváltoztatja, amit eddig a ruháitokról gondoltatok

Szemes Nóra személyi stylist: Ne gondoljuk, hogy a konfekcióméretnek tökéletesnek kell lennie

Csak egy normális farmert szeretnénk: miért ilyen elcseszett a méretezés egy-egy üzletben? Ezzel a címmel írt cikket Emcsi nemrég arról, miért nem találunk egy normális felsőt/nadrágot/szoknyát magunknak. A Facebookra érkező kommentek alapján úgy tűnik, teljesen mindegy, hogy XS-es, M-es vagy L-es, homokóra, fiús vagy körte testalkat valaki, ugyanúgy térdig járja a lábát, mire talál magának egyetlenegy jó ruhadarabot is. Egy biztos: nem velünk van a baj. Hanem akkor mivel?

Arra figyeljünk oda, hogy a mai farmerok alapanyaga nagymértékben tartalmaz rugalmas szálakat, amelyek testhőre tovább tágulnak. Egy farmer viselve akár egy-másfél számot is nyúlhat. A farmert csak akkor érdemes megvenni, ha szinte alig tudjuk belepasszírozni magunkat, ezután a próbafülkében guggoljunk le benne néhányszor, hogy érezzük, hogyan nyúlik.

Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!