Egyéb kategória

Élj egészségesen! – Az ayurvéda előnyei

Gyakran halljuk azt, hogy “ami az egyik embernek orvosság, a másik embernek méreg”. Ez fokozottan érvényes az ayurvédikus életmódra és táplálkozásra. Évek óta elkötelezett híve vagyok az ayurvédának, mert ez az Indiából származó holisztikus egészségmegőrzési rendszer nap mint nap bizonyítja számomra, hogy van létjogosultsága a nyugati módszerek mellett.

vous - 2018.03.17.
Élj egészségesen! – Az ayurvéda előnyei

Az ayurvédikus életmód és étkezés által minden ember számára elérhető, hogy a lehető legtovább egészséges maradjon és elkerüljék a betegségek. A friss, teljes értékű, organikus ételek, a naponta végzett testmozgás, a relaxáció és stressz csökkentő módszerek, de a natúr kozmetikumokkal végzett bőrápolás is mind a hosszú, egészséges életet szolgálják.

A doshák szerepe

Az ayurvéda szerint a természetben megtalálható 5 őselem (éter, levegő, tűz, víz, föld) építi fel magát az embert is, hiszen mi is a természet részei vagyunk. Ezek az elemek az egyes emberekben eltérő arányban vannak jelen, így mindannyian egyéni fizikai, mentális és érzelmi tulajdonságokkal, beállítottsággal rendelkezünk.

Az említett öt őselem arányaitől függően 3 alap testtípust vagy szanszkrit néven doshát különböztetünk meg.

Ez a váta, pitta és kapha. Az ayurvédikus testtípus tesztek segítségével meghatározható, hogy melyik dosha a legdominánsabb bennünk, és ennek ismeretében már könnyedén ki tudjuk alakítani a megfelelő életmódot és étkezési szokásokat, amelyek a legjobban szolgálják a saját testtípusunk egészségét.

A cikk folytatását ide kattinva>>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.