Egyéb kategória

Tavaszváró saláta frissen és ropogósan, március idusára

Március közepén már nagyon ki vagyunk éhezve a friss és ropogós zöldségekre, bár szerencsére már egész évben kapható mindenféle salátakeverék, és bár kezdenek elmosódni a határok az évszakok között a gasztronómiában is, mégis ilyenkor már ugyancsak várjuk a zsenge tavaszi újdonságokat.

vous - 2018.03.15.
Tavaszváró saláta frissen és ropogósan, március idusára

Amíg megérkeznek az év első friss szabadföldi zöldségei, addig is csalhatunk egy kicsit, például roppanós hónapos retekkel és újhagymával. Ezeket ugyan melegházban nevelnek, de a jó hír az, hogy például az Alföld egyes vidékein nagyon praktikusan és okosan a fóliasátrakat a földből felhozott, és keringetett termálvízzel fűtik. Így pedig nem kell plusz energiákat pazarolni a növények előrehozott, a valós szezont kicsit megelőző termesztés esetén sem.

zoldseg-salata-egeszseges-vacsora

A saláta igenis lehet izgalmas! Ezeket próbáljátok ki idén tavasszal

Itt a tavasz, úgyhogy ideje, hogy ne csak az idő, de mi magunk is megújuljunk. Nem, most kivételesen nem egy új frizurára gondoltam, hanem a szervezetünk teljes feltöltődésére és méregtelenítésére. Talán nem is tudtátok, hogy mindehhez elég csupán öt növényt fogyasztanotok, és számos gondotok megoldódik.

A zsenge, de harsány ízű retek és újhagyma most egy krumplisalátába került, kiadós, egyszerű, friss és nagyon finom, ha főtt tojással is gazdagítjuk, akkor önálló vega fogásnak is remek, de tojás nélkül bármilyen sült hús vagy fasírt könnyű, tavaszi körete is lehet, méghozzá piros-fehér-zöldben, és nem csak március 15-én, hanem akár a húsvéti asztalon is, a sonka mellé…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek