Egyéb kategória

5 szokás, amitől beképzeltebbnek tűntök, mint amilyenek valójában vagytok

Azt tudjuk, hogy az első benyomás nagyon fontos, de vajon tisztában vagytok vele, milyen benyomást tesztek másokra? Érdemes erről megkérdezni a kollégáitokat, ismerőseiteket. Ha túl gyakran hangzik el a gőgös, beképzelt vagy nagyképű szó, akkor érdemes átgondolnotok, milyen szokásaitok miatt láthatnak így benneteket mások.

vous - 2018.03.15.
5 szokás, amitől beképzeltebbnek tűntök, mint amilyenek valójában vagytok

Nem figyeltek oda eléggé / elkalandoztok fejben

Lehet, hogy csak túl sok gondolat cikázik a fejetekben, vagy jó néhány lépéssel a beszélgetőpartneretek előtt jártok, elkalandoztok, de a beszélgetőpartneretek nem ezt fogja érzékelni. Azt a következtetést vonja majd le, hogy nem figyeltek rá eléggé.

Mi a megoldás?

A találkozó előtt végezzetek egyszerű légzőgyakorlatokat, hogy nyugodtabbak és fókuszáltabbak legyetek. Ha lelassítjátok a gondolataitokat, tudatosabban tudtok koncentrálni arra, akivel éppen beszélgettek. Ha pedig nagyon nem megy a dolog, egyszerűen kérjetek elnézést, hogy nem vagytok éppen túl fókuszáltak, és ezt szeretnétek jelezni. A másik akkor nem von le olyan következtetéseket, amelyek rossz fényt vetnek rátok.

Forrás:
depositphotos

Ha kijavítotok másokat

Ha valaki valamit rosszul csinál, azt jeleznetek kell egy munkahelyen. De nem úgy, hogy majd ti jól megmutatjátok, milyen jól tudjátok, amit a másik esetleg nem.

Mi a megoldás?

A másiknak éreznie kell, hogy segíteni szeretnétek rajta, hogy neki könnyebb legyen. Ha úgy érzitek, a gesztusotokból nem ez jön le, érdemes mindig szavakkal is elmagyarázni, miért szeretnétek segíteni.

Magasan hordjátok az orrotokat – szó szerint

Néha a tartás rengeteget számít. Az egy dolog, hogy húzzuk ki magunkat, és legyen királynői a tartásunk az egészségünk miatt, arra azonban figyeljünk, hogy ne tűnjünk lekezelőnek.

Mi a megoldás?

Gyakoroljunk a tükörbe nézve.

Hangosan és sokat beszéltek

Úgy tűnik, csak ti ültök az open office-ban? Csak a ti hangotokat lehet hallani, senki másét? Ti nevettek vagy beszéltek a leghangosabban? Lehet, hogy ez teljesen természetes számotokra, de mások szemében visszatetsző lehet.

Mi a megoldás?

Biztosan van olyan kollégátok, akiben jobban megbíztok, mint másokban. Kérjétek meg, hogy legyen veletek őszinte, és jelezze, ha már túl hangosak vagytok.

Állandóan dicséritek magatokat

Ez lehet akár az önbizalom jele is, ha állandóan dicséritek magatokat, de sokaknak ez nem esik le. Ők csak azt hallják, hogy ti vagytok a legjobbak, a legszebbek, a legtökéletesebbek, akit a hátán hordott a Föld.

Mi a megoldás?

Az öndicséret fontos, de nem mindegy, hogyan történik. Sokkal szimpatikusabb, ha egy hosszú folyamat eredményeként tűntetitek fel a sikereiteket, amelyekért megküzdöttetek.

Győri Zsófia Munkahelyet váltani nem csak lehet, kell is – elmondom, mikor és hogyan

„Otthonról dolgozol? Az nem is igazi munka” – pedig de, és itt van rá a bizonyíték

Ha már dolgoztatok otthonról, biztos, hogy egy idő után nektek is elegetek lett az állandó megjegyzésekből. Pedig valójában az, hogy a saját lakásotokból dolgoztok, még nem jelenti azt, hogy lustálkodtok és filmet néztek nonstop. Itt a bizonyíték, hogy néha a home office nem is olyan könnyű, és tényleg igazi munka!

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább!

Ajánlott cikkek