Húsvét hidegtál

Kihagyhatatlan húsvéti ételek – klasszikusok összegyűjtve

A húsvét közeledtével nem árt elkezdeni készülni egy kicsit, és legalább gondolatban összeszedni, mit kínáljunk a sonka mellé, illetve milyen vendégvárókkal rukkoljunk elő, hogy mindenki találjon magának finom falatokat az ünnepi asztalon.

Ha húsvét, akkor szinte biztos, hogy minden családban sonka, tojás és torma kerül az ünnepi asztalra, ám ezek mellé jól jöhet némi saláta, friss zöldség, sőt ezeket akár hidegtállá is alakíthatjuk, és előre elkészíthetjük.

A legfontosabb, hogy ne essünk túlzásba: valószínűleg mindenki ismeri a bőség zavarát, amikor túl sok sonkát és tojást főzünk,

és aztán nem győzzük enni, felhasználni, újrahasznosítani, menteni a maradékot.

Ha húsvét másnapján nem akarjuk sonkával traktálni a vendégeket és a családot, nagyon mutatós és kiadós, hidegen is finom a Stefánia, vagyis az egyben sült, egész tojásokkal töltött fasírt is, ami hidegtálakon is remekül megállja a helyét, friss zöldsalátával. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos