nő arc

Ezt nézik meg a pasik legelőször egy nő arcon

Patkós Alexandra arcművész szerint a férfiak alapvetően nem kezdik el részleteiben nézni a női arcot, de ha mégis ki kellene emelni valamit, az a szem lenne. A szakember szerint a férfiakat leginkább az összhatás fogja meg, ezen nagyban segíthet egy művészien kivitelezett sminktetoválás.

Az Alexandra Academy alapítója, vezető oktatója és a márka tulajdonosa munkája során azt tapasztalta, hogy a férfiak az első találkozás alkalmával nem vizsgálják meg külön-külön a nők szemöldökét, szemét vagy az ajak színét, sokkal inkább a teljes kép hat rájuk.

Ha valami nagyon szép vagy éppen nagyon csúnya, az feltűnik nekik is, de a harmónia, a személyiséghez, korhoz illeszkedő előnyös smink az, ami számukra is érzékelhető és vonzó

– fogalmazott Patkós Alexandra.

Egy általuk elvégzett mini közvélemény-kutatásból arra lehet következtetni, hogy a férfiak több mint fele (58 %) a nők szemét vizsgálja meg a leggyakrabban, ezt követi a száj (35 %) és elenyésző arányban a szemöldök (7 %).

mérges dühös nő

„Nem találok pasit, mert túl szép vagyok!” Ezt gondolja erről egy férfi

Találkoztatok már azzal a mondással, bizonyos nők túl szépek ahhoz, hogy szerelemre találjanak, mert félnek tőlük a férfiak? Nos, szerintem ez az egyik legnagyobb bullshit a világon – ilyen nincs, és most az is kiderült, mit gondol erről egy férfi. 

Mire kell nagyon odafigyelni?

Patkós Alexandra azt tanácsolja a hölgyeknek, a szemöldöknél figyeljenek rá, hogy

a végpont magasabban legyen, mint a kezdőpont,

ellenkező esetben a kapott forma szomorúvá, komorabbá teszi az arc hangulatát. Lehetőség szerint a szemöldök eleje legyen a legvastagabb és folyamatosan vékonyodjon a halánték irányában.

A cicás vagy más néven díva kontúrvonalat mandulaformájú szemre javasolja, másként nagyon erőltetett lehet a hatás.

A nagyon zárt szemhéj esetében rendkívül praktikus a szemhéjtetoválás, mert teljesen elkerülhető a szemsmink elmaszatolódása

– fogalmazott.

Mint magyarázta, a peremmel, határozott kontúrral rendelkező szájak esetében maximum 1 millimétert lehet nagyítani, így még nem fog természetellenesnek hatni az ajaksatírozás.

„Ha viszont peremmel nem rendelkezik a száj és vékonyabb is az ideálistól, akkor nyugodtan nagyíthatunk rajta és törekedhetünk az ideális ajak arányaira” – fűzte hozzá Patkós Alexandra.

A sminktetoválás célja, hogy a szemöldök, a szem és a száj vonalát, formáját és színét előnyösebbé tegyék. A személyre szabott tervezés utáni sminktetoválás láthatóan fiatalítja az arcot.

klau

Elmentem szemöldöktetováltatni – ez lett belőle

Hogy őszinte legyek, magamtól sosem jutott volna eszembe, hogy sminktetoválást csináltassak – a szemöldököm formájával nem volt különösebb baj, a színe nem volt fakó, és egyáltalán nem okozott problémát a formára igazítása sem. Aztán a sminktetováló barátnőm mégis rábeszélt, hogy látogassak el hozzá. És hogy megbántam-e? Határozottan nem, sőt! Talán életem egyik legjobb döntése volt, most el is árulom, miért.

Az ívesebb szemöldök nyitja a szemet, az alsó-felső szemkontúr hangsúlyozza a tekintetet, az ajaksatírozás pedig frissíti, vidámabbá teszi az arc hangulatát

– zárta szavait a specialista. Patkós Alexandra felhívta rá a figyelmet, hogy a felsorolt tippek nemcsak a sminktetoválásban, hanem a sminkelésben is szabályok és érdemes őket figyelembe venni.