Egyéb kategória

3+1 budapesti kilátó, ahova el kell látogatnotok tavasszal

Nincsenek rá szavak, mennyire vártuk már, hogy végre megérkezzen a TAVASZ. A hosszú, szürke, hideg téli hónapok után ki vagyunk éhezve a langyos napsütésre, a friss levegőre és egy jó kis sétára a természetben. Sőt, a fővárost sem kell elhagynunk, ha egy kis nyugalomra vágyunk! Összegyűjtöttük nektek a legjobb kilátóhelyeket Budapesten!

vous - 2018.03.17.
3+1 budapesti kilátó, ahova el kell látogatnotok tavasszal

Makovecz Imre-kilátó

A főváros II. kerületében, a Kis-Hárs-hegy 362 méteres magaslatán épült kilátó Makovecz Imre tervei alapján készült. Az önmagába visszaforduló lépcsősorról szép körpanoráma nyílik az észak-budai térségre, de látszik a belváros a Dunával, a Budai Vár és a Citadella is. A kilátót egy néhány paddal és asztallal felszerelt, kisebb erdei tisztás veszi körül, alig száz méterre húzódik tőle a Gyermekvasút vonala.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Kaán Károly-kilátó 

Szintén a II. kerületben, a Nagy-Hárs-hegy 454 méter magasságú csúcsán található a több emeletes Kaán Károly-kilátó. A toronyban felfelé haladva, az egyes szintekről egyre szélesebb panorámában gyönyörködhetünk, míg a legfelső emeleten már teljes körkilátást élvezhetünk. Tiszta időben a Börzsönyig ellátni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Guckler Károly-kilátó

A Hármashatár-hegy kedvelt kirándulóhely, Budapest központjától alig negyedórányira. Erdőtlen csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra. A hegy 495 méter magas csúcsán 2016-ban adták át a Guckler Károly-kilátót, ahonnan jó látási viszonyok esetén látható a Cserhát, a Mátra, a Pilis.  

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Erzsébet-kilátó

Ha a város legmagasabb pontját akarjuk megcélozni, a János-hegy felé kell vennünk az irányt. Az 528 méter magas hegy tetején áll az Erzsébet-kilátó, ahonnan tavaszi időben akár 80 kilométerre is ellátni. Zugligetből Libegővel, valamint a Gyermekvasúttal is feljuthatunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Remélem, kedvet kaptatok egy kis kiránduláshoz. Ha ellátogattok valamelyik kilátóba, mindenképp küldjetek nekünk fotókat!

Ajánlott cikkek