Egyéb kategória

Mindenre gyógyÍR: pufi palacsinta pillekönnyű tésztával

Ismeritek az ír palacsintát? Pihe-puha, pillekönnyű, nagyon egyszerű a tésztája, ami szódával készül, csakhogy nem szódavízzel, mint a mi palacsintánk, hanem szódabikarbónával, tej helyett pedig joghurttal.

vous - 2018.03.17.
Mindenre gyógyÍR: pufi palacsinta pillekönnyű tésztával

Az illatos kis pufók palacsintáknak nem lehet ellenállni, etetik magukat, reggelire és uzsonnára, sőt egy kiadósabb leves után másodiknak is ideális. Ennek a változatnak a tésztája nagyon könnyen kezelhető, az összeállításhoz pedig csak egy keverőtálra és egy kézi habverőre van szükség, de akár egy turmixgépben is kidolgozhatjuk.

A joghurttól sűrűbb lesz, a szódabikarbóna pedig könnyűvé teszi a sülő tésztát, csak arra ügyeljünk, hogy mindenképpen pihentessük a keveréket legalább 15 percig.

Még egy fontos tudnivaló, hogy tökéletesek legyenek ezek a gyönyörűségek: a serpenyőt szárazon érdemes jó forróra hevíteni, majd kikenni egy kevés olajjal, és ekkor beleadagolni a tésztát, így a tészta nem terül teljesen szét, hanem puha és pufi marad, belül kellemesen levegősre, isteni finomra sül.

csokis-palacsintatorta1

Szemtelenül egyszerű, de ellenállhatatlan: csokis-mascarponés palacsintatorta

Egy jóféle palacsintával sokmindenkit levehetünk a lábáról, no de egy csokis palacsintatortával egyszerűen mindenkit. Ha pedig csavarunk rajta egy kicsit, és nem a töltelék csokis, hanem maga a palacsinta, akkor ráadás elképesztően mutatós is lesz.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek