Talán nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a rántottát – hússal, hús nélkül, hagymával, sajttal, zöldségekkel, bárhogyan, de biztosan van olyanféle, amit mindenki megeszik. Egy idő után azonban ez is unalmassá tud válni – de ezzel az egy trükkel annyira finommá varázsolhatjuk, hogy akár minden reggel szívesen ennénk. A kulcsszó: turmixgép!
A rántottát nem bonyolult elkészíteni: felverjük a tojást, hozzátesszük, amit hozzá szeretnénk, sózzuk-borsozzuk, majd mehet a serpenyőbe. Gyors, laktató, és egyébként nagyon egészséges étel, tele van fehérjével és jó zsírokkal. A rántotta az egyik legjobb tápanyagforrás, amit reggel az éppen csak ébredező szervezetünknek adhatunk. Könnyű, mégis eltelít, és remekül indul a segítségével a nap – pláne, ha telerakjuk zöldségekkel, hiszen ekkor még a napi ajánlott zöldségbevitel egy részét is fedezhetjük.
De most nem elsősorban az egészségről, hanem az ízvilágról lesz szó: egyetlen apró, könnyű tippel sokkal finomabbá varázsolhatjuk ezt a csodareggelit. A kulcsszó pedig a turmixgép!
A cikknek itt még nincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok.