Egyéb kategória

Melyik növényi ital a legjobb választás a tehéntej helyett?

Manapság egyre kevesebben iszunk hagyományos tehéntejet – a laktóz- és tejfehérje-érzékeny emberek száma megnőtt, így az alternatív fehérjeforrások iránti igény is emelkedett. Egy kanadai kutatás most kimutatta, hogy melyik növényi eredetű ital a legjobb választás, ha a tejet ki kell iktatni étrendünkből.

vous - 2021.04.15.
Melyik növényi ital a legjobb választás a tehéntej helyett?

A kanadai McGill Egyetem kutatói megvizsgálták a hagyományos tehéntejet és a legnépszerűbb növényi helyettesítőket, és meglepő eredményekre jutottak.

Megállapították, hogy egy egészséges szervezet számára még mindig a tehéntej jelenti a legjobb megoldást, hiszen ebben találhatók meg optimális arányban a fehérje, a zsír és a szénhidrátok – nem véletlen, hogy évszázadokig ittuk úgy, hogy nem volt vele bajunk.

Egyre többen vagyunk azonban, akiknek nem fogadja be a szervezete a tehéntejet, és nehezebben vagy egyáltalán nem képes hasznosítani a benne található értékes anyagokat. Számukra a legjobb megoldás a szójaital lehet.

Igen, a rettegett szójáról van szó – az italnak ösztrogénszerű tulajdonságai vannak, ezért sokan úgy félnek tőle, mint a tűztől. Csakhogy bizonyítottan nincsen semmiféle, a hormonháztartásunkba drasztikusan beleszóló összetevője, így a kutatás alapján biztosra mondható: ez a legjobb tejhelyettesítő. A benne található izoflavonok ráadásul rákmegelőző tulajdonságokkal is rendelkeznek, így még akár segíthetnek is megelőzni a daganatos betegségek kialakulását.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatást keressétek a Ridikül oldalán ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek