plogging

Plogging: sportoljatok és védjétek a környezetet egyszerre!

Szeretnénk vegyíteni a jó alakunkért és a szemét ellen folytatott küzdelmet? A plogging segítségével ez egyszerűbb, mint valaha!

Ha odavagyunk a skandináv trendekért, kívülről fújjuk a hygge és a lagom alapszabályait, akkor ideje, hogy megismerkedjünk a plogginggal is. Ez a svéd trend 2016-ban indult Stockholm városából, a lényege, hogy kombinálja a kocogást és a szemétszedést. Maga a név is a svéd plocka upp (felszedni) és a jogging szavak elegyéből jött létre, de eredetileg egy amerikai író, David Sedaris kezdte el Angliában kombinálni a testedzést a szemétszedéssel.

Mert a plogging lényege tulajdonképpen ez: futás közben szemetet szedünk.

Objektum doboz

Így egyéb mozdulatokkal is kiegészítjük az egyébként monoton lépkedést, leguggolunk, lehajolunk az elhagyott műanyag- vagy papírdarabokért. Külföldön egész ploggingeseményeket rendeznek, ahol tömegesen tisztítják meg az utcákat a futókat – ez egyébként üdvös és örömteli esemény, hiszen jellemző, hogy a futóversenyek után rettenetes szeméthegyek maradnak a sportolók után: energiaszelet-csomagolások, műanyagpoharak szegélyezik az utat, ahol a mezőny elhaladt.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!