Egyéb kategória

Ha egyetlen városba utaztok idén nyáron, az ez legyen!

Márciusban már javában tervezzük a nyaralást, lassan le kell adni (ha még nem kellett) a hosszabb szabadságok időpontját. Ti már tudjátok, hova utaztok? Ha van rá lehetőségetek, akkor az elsőre talán kevésbé szép csengésű Hallstatt várost ajánljuk nektek. Miért? Máris megmutatjuk.

vous - 2018.03.20.
Ha egyetlen városba utaztok idén nyáron, az ez legyen!

Hallstatt lakosainak száma nem éri el a 10 ezer főt. Az aprócska, barokk város Ausztriában, azon belüli is a Hallstatti-tó partján

 fekszik. A különlegessége a festői környék, amely miatt évente több tízezer turista keresi fel.

A város egyik legismertebb nevezetessége a róla készült fotókon rendszerint látható gótikus templom.

Objektum doboz

Objektum doboz

A templom kertjében található a teraszos temető, ahonnan a halottakat tízévente kiássák. A koponyájukat kifehérítik, virágkoszorúkkal díszítik fel, majd a Csontházban helyezik el őket. A bizarr szokás onnan indult, hogy a városka folyamatosan helyszűkével küzd, nehezen tud terjeszkedni a természeti adottságok miatt, így szükség volt erre a megoldásra.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Mivel a városka egy sziklafal mellé épült, amelyhez szorosan hozzásimul, a lakosok minden négyzetcentimétert kihasználtak a helyhiány miatt. Jellegzetes például a házak falára futtatott gyümölcsfa, amely rendszeresen szerepel a városban készült Insta-fotókon is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A települést már időszámításunk előtt 5000 körül is lakták, sóbányája, amelyet 2002-ben múzeummá alakították át 7000 éven keresztül működött.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

600

Nyaralás 2.0 – A zöld utazáshoz rátok is szükség van, nem csak az öko-bio hotelekre!

Ha engem kérdeztek, én ma már biztosan nem indulnék úgy útnak, hogy ne tájékozódnék arról, a szálláshelyem mennyire zöld, tudatos, fenntartható. De ahhoz, hogy felelősségteljesen és fenntartható módon utazzunk, ránk ugyanúgy szükség van, mint a hotelekre. A döntéseink lehetnek halványzöldek, zöldek és nagyon zöldek, a lényeg, hogy elkezdjük valahol.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek