Retek kuszkusszal

Tavaszváró gyors fogások – olcsón, böjtösen és egészségesen

Alakbarát, kiadós, egészséges és gyors, ráadásul azoknak is jól jöhet, akik a húsvét előtt böjtöt tartanak, de azoknak is, akik már nagyon várják a tavaszi friss ízeit. Mindehhez csak egy-két szépséges csokor hónapos retek kell, roppanós, mosolygósan piros – és a zöldjét sem dobjuk el!

Kalóriaszegény, vitamindús, friss és ropogós, a télvégi és a tavaszt váró idők színfoltja a hónapos retek, amit leggyakrabban csak úgy elropogtatunk a szendvics mellé. Így is isteni és egészséges, nem mellesleg negatív kalóriás, de ennél jóval többet tud: érdemes kicsit újra felfedezni, és főételbe is felhasználni, a leveléből pedig nagyon finom krémlevest csinálni!

istock_000082537195_small

3 kihagyhatatlan tavaszi fogás egy vitamindús és egyben kalóriaszegény alapanyagból

A tél végéhez közeledve már ugyancsak kívánjuk a friss ízeket, a ropogós és zsenge zöldségeket. Szerencsére retek van a piacon, egészséges és friss, és könnyedén készíthetünk belőle izgalmas levest, főételt.

A retek levelét a legtöbben eldobják, sokan már a boltban vagy a piacon egy laza mozdulattal lecsavarják a csomóba kötött zsenge retek levelét, pedig nemcsak ehető, de nagyon finom is.

Mint minden zöld levél, tele klorofillal, nagyon egészséges is, kicsit megfonnyasztva kevés vajon, vagy akár krémlevesben, mint az alábbi receptben

– a mosolygós piros retkekkel és egy kis kuszkusszal pedig friss és üde második készülhet, böjti főételnek, de akár grillezett csirkemell vagy halfilé mellé köretnek. Jöjjenek a receptek!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!