Egyéb kategória

7 felpezsdítően igaz idézet a kávéról (és minden másról)

Az éltető erő. A napunk beindítója. Ami nélkül nincs kezdet. De szerintünk vég se. Kávé reggel, délben és este is (aki bírja). Állítólag még egészséges is kis mennyiségben, akkor meg miért mondanánk rá nemet. A kávé az életünk része, de nem csak a mi életünkre volt hatással. Figyeljetek csak!

vous - 2018.03.22.
7 felpezsdítően igaz idézet a kávéról (és minden másról)

1.

A bókoknál is szívesebben fogadnék egy csésze kávét.

Louisa May Alcott

2.

Egy rossz kávé is jobb, mint ha egyáltalán nincsen kávé.

David Lynch

3.

A beszéd maga a művészet. Egyetlen határa a hallgatóság türelme, mert ha ráunnak, mi sem egyszerűbb, mint kifizetni a kávéjukat, és szépen kisétálni.

John Dos Passos

4.

A matematikus egy gép csupán, aki az elfogyasztott kávémennyiséget elméletekké alakítja.

Erdős Pál

5.

Ihatatlan kávé nem létezik, csak akaratgyenge ember!

Laurell Kaye Hamilton

6.

Amíg létezik a világon kávé, semmi sem lehet annyira szörnyű.

Cassandra Clare

7.

Van a kávé… A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű.

És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű.”

Csitáry-Hock Tamás

kávé

VOUS-infografika kávéőrülteknek – Így készülnek a legnépszerűbb kávéitalok

Sok ember reggelében az egyik legfontosabb dolog a kávé, sőt egyesek nem is tudják nélküle elkezdeni a napot. De azt tudjátok, hogy hogyan készül a kedvenc feketétek? Itt az ideje, hogy megtudjátok a legközkedveltebb kávéfajták arányait. Így ezentúl otthon készíthetitek magatoknak, és nem kell munkába menet beugranotok egyetlen kávézóba sem. A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek