Egyéb kategória

Húsvéti locsolkodás helyett: programok, amik tényleg élvezetesek

A húsvét sosem tartozott a kedvenc ünnepeim közé, az utóbbi időben viszont szerencsére úgy alakult, hogy nem is nagyon kellett ünnepelnem. A szüleim általában elutaztak, a tesóim külföldön élnek, szóval nekem ez megegyezett egy átlagos hosszú hétvégével. Búcsút intettem a rokonlátogatásoknak és a a béna locsolkodásnak és ezeket csinálom inkább helyette!

vous - 2018.03.24.
Húsvéti locsolkodás helyett: programok, amik tényleg élvezetesek

A húsvét olyan szempontból király ünnep, hogy a jó idő kezdetére esik. Lekerülnek a télikabátok, ki lehet menni végre a szabadba és megnyitnak az első kiülős helyek is, ilyenkor meg kinek van kedve sonkát enni a családdal?! 

A locsolás meg – szerintem – az egyik legbénább szokás.

Az évente egyszer látott rokonok előkerülnek a húsz éves büdös kölnivel, amit sosem tudják, hova kell pontosan fújni. A hajas fejbőrre? Esetleg bele az arcunkba?

Szóval pár éve úgy döntöttem, felhagyok a húsvétozással és az alábbi programokat találtam ki helyette.

katolikus

„A megáldott pászkát mindig finomabbnak éreztem, mint mielőtt elvittük a misére” – Katolikus ünnepek egy modern lány emlékeiben

Ha a chat vagy az iMessage létezett volna 100-150 évvel ezelőtt, az ismerkedés első kérdése a „mizu?” helyett a „milyen vallású vagy?” lett volna. Manapság ez igazán viccesen hangzik, hiszen ezt nem igazán tartjuk fontosnak, mert ha még vasárnaponként el is megyünk a családdal a templomba, egy 21. századi fiatal nem őrzi az egyházi hagyományokat.

Miért is tenné?

Sörözés 

A vendéglátóhelyek ilyenkor is nyitva vannak, viszont nincs az a zsúfoltság, mint egy átlagos hétvégén. Nyugodtan be (vagy éppen ki) lehet ülni, sörözgetni és beszélgetni az élet nagy dolgairól a barátokkal, akik szintén nemet mondtak a húsvétozásra.

ÁLLATKERT

Ezt már korábban is írtam, hogy kábé az egyik kedvenc helyem Budapesten, ami ráadásul tényleg szinte mindig nyitva van. Itt a jó idő, az állatok is előbújnak, ilyenkor kell egy tök jót sétálni az Állatkertben!

Bármilyen kinti program

Csak magamat tudom ismételni: menjetek ki a szabadba, végre itt a tavasz!!! Kiránduljatok, hívjátok át a barátaitokat egy kerti sütögetésre vagy menjetek ki futni. 

Buli

A húsvét végülis egy hosszú hétvége, ami azt jelenti, hogy még vasárnap is nyugodtan lehet menni bulikázni, végre nagykabátok és ötven réteg ruha nélkül. Hurrá!

húsvéti kalács

5 kedves emlék, ami miatt nem bánnám, ha a húsvét ismét a régi lenne

A húsvét ma már nem olyan, mint régen. Sokan bezárkóznak, és bevallom, már én sem tartom, a család sem. Erősen emlékszem olyan pillanatokra, amelyek miatt megerősödött bennem az érzés, hogy elegem van az egész locsolkodósdiból, de bőven vannak olyan pillanatok is, amelyek miatt néhanapján nem bánnám, ha ismét olyan lenne a húsvét, mint régen. 

Ajánlott cikkek