Egyéb kategória

Hamarosan itt a grillszezon: 5 pác, amivel igazán ízletes és zamatos lesz a hús

Közeledik a grillszezon, ami szerintünk az egyik legjobb dolog szép időben - sütögetés és jókedvű együttlét a szabadban, amit az isteni pácolt, sült finomságok koronáznak meg. Lélekben már nagyon készülünk, így meg is osztunk 5 szuper pácreceptet, ami természetesen sütőben vagy serpenyőben sült húsokhoz, halakhoz is kipróbálandó!

vous - 2018.03.25.
Hamarosan itt a grillszezon: 5 pác, amivel igazán ízletes és zamatos lesz a hús

Egy jóféle pác csodát tesz minden alapanyaggal, legyen az zöldség, halféle vagy hús, ez utóbbinál pedig az ízesítés mellett a pácnak más fontos feladata is van: ez teszi igazán porhanyóssá, omlóssá és szaftossá, süssünk akár csirkét, pulykát, sertést, marhát vagy bárányt.

A pác nagyon sokféle lehet, sőt végtelen variáció létezik, de érdemes az alapszabályokat betartani, ezután pedig már ízlés szerint szabadon variálható, személyre szabható.

És hogy mik az alapszabályok? Folyékon pác esetén mindig legyen benne

  • valamilyen olaj, zsiradék, mert ebben oldódnak jól az aromaanyagok, így a hús jobban átveszi a fűszerek ízeit, emellett elzárja a levegőtől, vagyis az oxidációtól a húst, illetve a sütés során védi a húst a kiszáradástól is
  • valamilyen savas alapanyag, ami lehet citromlé, borecet vagy bor akár, ezek savtartalma segít abban, hogy pácolás közben a hús rostjai fellazuljanak, így belül omlós, szaftos és porhanyós lesz sütés után
  • valamilyen aromaanyag – fűszer, zöldfűszer, fokhagyma, ami megadja az ételnek a karakterét

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek