Nem kell ételallergiásnak lennünk ahhoz, hogy gyomorpuffadást éljünk át – rengetegen szenvednek a kellemetlen tüneteitől még akkor is, ha egyébként jól kajálnak. Mindenki emésztése másra érzékeny, sőt, attól is puffadhatunk, ha egyszerűen habzsolunk, vagy éppen nem fogadja be a gyomrunk olyan jól az ételt, amit megettünk. Ilyenkor nem érdemes rögtön a gyógyszer után nyúlnotok – egyétek és igyátok inkább ezeket, hogy természetes módon visszaállítsátok a gyomrotok egészségét!
Citromos víz
A citromos vizet mostanában mindenre ajánlják, a szép bőrtől elkezdve az anyagcsere beindításáig. Nem véletlen: az emésztést is tök jól rendbe teszi, tele van C-vitaminnal, és hidratál, ami puffadás esetén külön ajánlott.
Paradicsom
A paradicsomban rengeteg likopin nevű antioxidáns található, amely segít a gyomrunk megnyugtatásában. Ilyen célból a legjobb, ha a nyers gyümölcsöt fogyasztjátok, és nem paradicsompürét vagy paradicsomlevet isztok.
Cayenne-i bors
Elég furcsán hangozhat, hogy csípős alapanyagot ajánlgatunk a puffadáshoz, de a cayenne-i bors hatására a szervezetünk több emésztőenzimet termel, ami segít a puffadás legyűrésében.
Spárga
A spárga felpörgeti a kiválasztórendszerünket, és gyakrabban kell majd tőle pisilnetek, mint egyébként – de ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy gyorsabban ürüljenek ki a szervezetetekből a puffadást okozó káros anyagok.
Áfonyalé
Ez a csodalé nemcsak a nemi fertőzések ellen véd, hanem a puffadást is kezelhetitek vele, pontosan azért, amiért a spárga is hatásos lehet: vizelethajtó hatású, így kimossa a mérgeket a szervezetetekből.