Egyéb kategória

Húsvéti programajánló – Tegyük felejthetetlenné az ünnepet derűs és borús idő esetén is

Egyre hosszabbak és melegebbek a nappalok, a család végre együtt van, nem kell munkába, iskolába sietni, ráérünk hát kirándulni egyet. Testünk-lelkünk feltöltődhet, elindíthatjuk a tavaszt, mozoghatunk, a közös program pedig még szorosabbá varázsolja a családi kötelékeket is. Szabadság, család, természet: talán ebből a három hozzávalóból össze is gyúrható a boldogság.

vous - 2018.04.01.
Húsvéti programajánló – Tegyük felejthetetlenné az ünnepet derűs és borús idő esetén is

Budapesti programok

A fővárosban a PONT fesztiválon azokat a húsvéti európai népszokásokat is megismerhetik a gyerekek, amiket mi szülőként nem tudtunk átadni nekik. Különleges családi programok és koncertek kötik le a figyelmet, a hangszerkészítéstől elkezdve a szőnyegszövésig sokféle munkával, tevékenységgel ismerkedhetünk meg.

Azok a gyerekek, akik inkább a nyulakkal foglalnák el magukat, a Vasúttörténeti parkban vehetnek részt a Húsvéti Nyuszikeresésben.

Itt is lesznek hagyományőrző programok, tojásfestés, állatsimogatás és még számtalan program. Ha elfáradtunk, üljünk le egy étteremben a Budapesti Tavaszi Vásáron, ahol ingyenes programokat is kipróbálhatunk. A NOÉ Állatotthonban nemcsak rengetegféle állattal, de a felelős állattartással is megismerkedhetünk, ami főleg a húsvéti nyusziajándékozás kapcsán lehet fontos.

Forrás:
Unsplash

Sétáljunk a kastélyparkban!

A Gödöllői Királyi Kastélyban minden évben húsvétkor rendezik meg az Ibolya napot, amihez stílusosan nosztalgiavonaton érkezhetünk. Korhű jelmezben vár mindenkit Erzsébet királynő, de nagyokat sétálhatunk a gyönyörű, és virágzó kastélyparkban is. Lesz játszótér, sokféle kézműves és tojásfestő program és állatsimogató is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Ajánlott cikkek