Egyéb kategória

A sérült kedvencek pont olyan szeretnivalók, mint ép társaik

Ma már léteznek olyan fotóstúdiók, amelyek kifejezetten a házi kedvencek fotózására specializálódtak. Nem véletlen: a kedvenceinknek óriási szerepük van az életünkben. De mi van azokkal a kutyákkal és cicákkal, akik valamilyen okból kifolyólag elveszítették a szemüket vagy a fülük egy darabját?

vous - 2018.04.01.
A sérült kedvencek pont olyan szeretnivalók, mint ép társaik

Alex Cearns kisállatfotós egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy úgy örökítse meg az állatokat, hogy érezzük, milyen értékes társak, mennyire különlegesek. És ez minden állatra vonatkozik, azokra is, akik valamilyen okból kifolyólag sérültek. Sok háziállatnál diagnosztizálnak például daganatot, amelyet életmentő műtét követ, így az állatok sokszor elveszítik a szemüket vagy a végtagjaikat. Vannak, akiket az atkák betegítettek meg, másokat pedig korábbi, szívtelen gazdáik sebesítettek meg.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezek az állatok sem kevésbé kedvesek vagy szeretetreméltóak, mint ép társaik.

A 43 éves fotós Perfect Imperfection névre keresztelt projektje során több hendikeppel rendelkező házi kedvencet állított a kamerája elé. Ilyenkor a stúdióban ismerkedik az alanyokkal, játszik velük, megismerteti őket a kamerájával. Általában egy órát szán egy állati vendégre, mert csak így lehet biztos abban, hogy tényleg megismeri az állatokat, és a legjobb pillanatait kapja el.

A fotós elmesélte azt is, hogy a legtöbb állatot nem zavarja az, hogy a fél szemére vak, vagy nincs meg valamelyik végtagja, hanem alkalmazkodtak ehhez a helyzethez, és a szerető gazdik mellett ugyanolyan boldogan és elégedetten élik az életüket, mint azok a kutyusok vagy cicusok, akik szerencsésebbek voltak náluk.

Hát nem édesek?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

gyorgy-herceg-fagyi-kutya1

Kisgyerekek kontra házi kedvencek – avagy mikor bővüljön egy szőrös taggal a család?

Tengerimalac? Kutya? Macska? Milyen állatot vegyünk a gyereknek? És legfőképpen mikor? Vegyük számításba a korát, az élethelyzetünket és az életstílusunkat, és aztán döntsünk körültekintéssel, hiszen ne feledjük: egy állatért egész életére vállalunk felelősséget!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek