Egyéb kategória

Sikeres emberek reggeli titkai: így indulhat hatékonyabban a napunk

Vannak, akik szeretnek (és tudnak) korán kelni, mert akkor a leghatékonyabbak, mások inkább lustálkodnának, megint mások akár az egész napot is végig tudnák aludni, anélkül, hogy ettől lelkiismeret-furdalásuk lenne. Lassan, órákig is lehet készülődni, de akár 30 perc alatt is végezhetünk a reggeli rutinunkkal. Vajon melyik megoldás a jobb? Mutatjuk: ezek a sikeres emberek reggeli szokásai, vagyis így indulhat hatékonyabban a napunk.

vous - 2018.04.02.
Sikeres emberek reggeli titkai: így indulhat hatékonyabban a napunk

Pontosan állítsuk be az ébresztőt

A szundigombot szívesen használjuk, így még hosszú percekig élvezhetjük az ágyunk kényelmét. Csakhogy valószínűleg nem a legjobb megoldás a sikeres reggelektekintetében. Próbáljuk ki, hogy pontosan akkorra állítsuk be az ébresztőt, amikor kelni akarunk és keljünk is fel, ne lustálkodjunk.

Írjunk le egy napi tervet

Nem kell hosszú listát készíteni, a napindító kávét kortyolgatva írjuk le, hogy mi az, amit aznap mindenképpen el szeretnénk végezni. Ez lehet egy feladat (befejezni a projektet), vagy program (vacsora Zsuzsival), esetleg egy élmény (könnyedén venni az akadályokat), és tartsuk magunknál egész nap ezt a cetlit. Így biztos, hogy a legfontosabb dolgot nem felejtjük el megcsinálni.

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást ide kattintva olvashatjátok. 

Ajánlott cikkek