ejszaka-hullocsillag-egbolt-meteor

Mi a holdjegyünk, és mit árul el a személyiségünkről?

A csillagjegyét a legtöbb ember kapásból tudja, ahogy az ahhoz társított jellemzőket is. Ennél jóval kevesebbet tudunk a holdjegyünkről.

Indiában például a „milyen jegyben születtél?” kérdésre az emberek a Hold születésükkor elfoglalt pozícióját fogják megnevezni. Keletebbre ugyanis a Holdat fontosabbnak tartják horoszkóp szempontjából, mint a Napot.

Aki úgy érzi, rá egyáltalán nem jellemző a napjegye, az talán a holdjegyében hasonlóságokat talál, az ugyanis többet árul el érzelmi életünkről, sebezhető pontjainkról, kötődéseinkről, reakcióinkról.

Ha még nem tudjuk, mi a holdjegyünk, internetes kalkulátor segítségével számíthatjuk ki a legkönnyebben.

Hold a Kosban

Gyors, bátor, akár a robbanékonyságig heves természetű emberre utal. Mivel vezető típus, és karizmatikus, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják az emberek. Ha valami lázba hozza, ösztönösen, gyakran alapos megfontolás nélkül cselekszik, és az indulatait is meg kell tanulnia kordában tartani. Legfontosabb tanulnivalója a türelem.

Hold a Bikában

Kiegyensúlyozott és megbízható ember, aki érzelmileg is a stabilitásra törekszik. Vonzódik a pénzhez, ezért gyakran dolgozik bankban vagy foglalkozik a tőzsdével. Követi a hagyományokat, beléjük is kényelmesedhet, vonzzák a művészetek, a kertészet, a föld, ám fontos lenne, hogy rugalmasságot tanuljon.

Forrás:
iStock

Hold az Ikrek jegyében

E jegy szülöttje szereti az utazást, a változást, azt, hogy a dolgok mozgásban vannak. Több helyen is lakhat, vándorolhat, nyughatatlannak tűnhet. Szereti a társaságot, szüksége is van rá, hogy meghallgassák, folyamatosan tanul, intelligens, és imád szópárbajokat vívni. Szellemileg sokáig friss marad, de a sikerhez szüksége lesz kitartásra, türelemre és racionális gondolkodásra is.

Hold a Rákban

Rendkívül érzelmes jegy, tagja nem tud meglenni gondoskodás és szeretet nélkül. Nemcsak kapni szeret, de bőven adni is, érdeklik a hagyományok, a családfaállítás, a múlt, és élénk képzelőereje segíti is ebben az irányban. Nagyon fontos számára a biztonságos otthon, a szerető család. Amit meg kell tanulnia, az a megújulás.

Hold az Oroszlánban

Erős, büszke és bátor jellem, aki olykor túl sok felelősséget vesz a vállaira. Szeret szerepelni, s az sem hozza zavarba, ha hatalmat adnak a kezébe. Szeret tiszteletet kiváltani másokból, lelkes, tettre kész, vészhelyzetekben sem blokkol le, képzelőereje nagy, ám sokak tartják makacsnak és merevnek. Meg kell tanulnia, hogy a világ – legnagyobb sajnálatára – nem körülötte forog.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok tovább a Ridikül oldalán.