mcdonalds

Hoppá! A McDonald’s is nekimegy a műanyag szívószálaknak

Úgy tűnik, a világ óriásvállalatai lassacskán tényleg felismerik, hogy nagy baj van a feleslegesen használt, nagy mennyiségű műanyag szívószállal: most éppen a McDonald’s áll neki annak, hogy kisöpörje őket az éttermekből.

Nemrég két óriás alkoholforgalmazó, a Diageo és a Pernod Ricard hadat üzent a műanyag szívószálaknak, kiszorították őket a rendezvényeikről, és ahol tudják, mostantól újrafelhasznált anyagokból készült változatokra cserélik őket. Úgy tűnik, a McDonald’s is ihletet kapott, mert bejelentette, hogy ő is harcba száll a műanyagszennyezés ellen, és két lépésben akarja megoldani a problémát.

Az első lépés az lesz, hogy a vásárlók nem vehetnek annyi szívószálat az italaikhoz, amennyit akarnak, hanem külön kérniük kell majd a pultokból. Ezt már idén bevezetik 1300 angol helyszínen, méghozzá májustól kezdődően.

Ez az intézkedés azért fontos, mert megakadályozza, hogy az emberek több szívószálat vegyenek el, mint amennyire szükségük van – bármilyen meglepő, ez elég gyakori jelenség a gyorséttermekben.

Hogy mi a második lépés? Ide kattintva a Fyouture oldalán kiderül.