Test

Hatalmas kamu, hogy a reggeli kávé élénkít – itt a magyarázat

A kávéfogyasztás alapvetően hatástalan ébredés után, és kiderült az is, hogy mikor a legoptimálisabb először kávét inni a nap folyamán.

vous - 2021.03.11.
Hatalmas kamu, hogy a reggeli kávé élénkít – itt a magyarázat

Az emberek többsége abban a hitben él, hogy a reggeli kávé felpörget, pedig ennek a fele sem igaz. Hegedüs László, A Paksi Kávé baristája elmondta: ébredés után teljesen fölösleges kávéval kezdeni, mert az éberségért a mellékvesekéreg által termelt kortizol hormon felel.

Miután felkeltünk, a kortizol elkezd termelődni a testünkben. Ha ezzel egy időben fogyasztunk kávét, akkor bár kárt nem okoz, tolerancia alakulhat ki, tehát a szervezet megszokja az italt és nem vált ki hatást

– magyarázta a szakember, hozzátéve, hogy a kortizoltermelés reggel 8 és 9 óra között a legaktívabb a szervezetben.

Forrás:
www.apaksikave.hu

Megjegyezte, akiknél a kortizolszint alultermelődik, esetenként fáradtabbnak, bágyadtabban érezhetik magukat, ez ugyanakkor nincs összefüggésben a kávéfogyasztással és nem is segít rajta.

Hegedüs László arról is beszélt, éjszaka a gyomor pH-értéke semlegessé válik, a kávéban lévő csersav ezért az érzékenyebbek számára gondokat okozhat, ha rögtön ébredés után fogyasztjuk.

Arra a kérdésre, mikor a legoptimálisabb először kávét inni a nap folyamán, A Paksi Kávé szakértője Steve L. Miller agykutató tanulmányát idézte, amelyben megállapította, hogy 9 óra 30 perc és 11 óra 30 perc (tehát érdemes egy finom brunch közben inni), valamint 13 óra 30 perc és 17 óra között lehet a leghasznosabb a kávéfogyasztás.

Katyvasz van a fejetekben kávék terén?

Semmi gond, elárulom, ezzel sokáig én is így voltam, csak pislogtam, ha kérdezték tőlem, hogy milyen kávét kérek, és olyan szavakkal dobálóztak, mint az americano, cortado, white flat vagy macchiato. Ha ti is így vagytok ezzel, akkor Fanny infografikája a különféle kávétípusokról nagy hasznotokra lesz.

A csodaszép grafikát itt találjátok!

Ajánlott cikkek