Egyéb kategória

Kegyetlen támadások érik ezt az amerikai nőt, akinek ritka betegségben szenved a kislánya

Sophia kilenc éves. Olyan ritka betegségben szenved, amely 10000-ből egy embert érint. Csak a lányokat veszélyezteti. Édesanyja, Natalie Weaver rendszeresen áll a támadások középpontjában. Több okból is.

vous - 2018.04.04.
Kegyetlen támadások érik ezt az amerikai nőt, akinek ritka betegségben szenved a kislánya

Natalie Weaver azt gondolta, átlagos élete lesz. Szerelmes lett, férjhez ment, és hamarosan teherbe esett. Az élet azonban úgy gondolta, Natalie elég erős ahhoz, hogy elbírjon még egy feladatot. Első gyermeke, a most már kilenc éves Sophia születési rendellenességben szenved.

Objektum doboz

Sophia öt éves volt, amikor kiderült, hogy állapotát Rett-szindróma is súlyosbítja, annak is egy nagyon súlyos verziója. A ritka betegség csak a lányokat érinti, a központi idegrendszer fejlődési rendellenességéről van szó, a legsúlyosabb esetekben elmarad a mozgásfejlődés és értelmifogyatékosság is kialakul. A világon nincs senki más, aki úgy néz ki, mint ő, és olyan sokféle betegség alakult ki együttesen, mint nála.

A kilenc éves Sophiáról rengeteget megtudhat az, aki követi az édesanya, Natalie Twitter-oldalát. Sophia például rajong az édesapjáért, természetesen ő a kedvence a családban. Ugyan nem tud beszélni, de ezerféle másik módon kommunikál. Imád együtt játszani a húgával és az öccsével. Szeret zenét hallgatni. Sophia színes egyéniség, a ház királynője, akiért rajong a család.

Objektum doboz

A támadók viszont rengetegen vannak: sokak szerint nem is lett volna szabad megszületnie. Mások szerint pedig Natalie túl boldognak, túl kiegyensúlyozottnak néz ki annak ellenére, hogy egy ilyen komoly betegségben szenvedő kislány anyukája. Sophiát 9 naposan műtötték először és azóta 22 beavatkozáson esett túl. Natalie bőre mégis ragyog, a haja mindig be van lőve. Sokan nem értik, hogyan lehetséges mindez.

Nemrég pedig újabb súlyos támadás érte a családot. Valaki lelopta az egyik fotót, majd az abortusz népszerűsítésére használta fel. A poszt szerint egy ilyen állapotban lévő gyerek nem érdemel orvosi ellátást. Natalie feljelentette a posztot a Twitternél, ahonnan el is távolították azt. Ennek ellenére az édesanya küzdelme nem ért véget, folyamatosan támadják őket. Hét évig nem állt nyilvánosság elé, ma már rendszeresen mond beszédeket. Azt mondja, ki kell állnia a lányáért, a családjáért, és azokért a sorstársakért, kik hozzájuk hasonlóan beteg gyermekük miatt kapnak támadást.

600

Még több komoly betegség, amiről írtunk

Ajánlott cikkek