Egyéb kategória

Egészséges hamburger hackek – 5 házi változat

A hamburger régóta hatalmas kedvenc, és elképesztő változásokon ment át az utóbbi években, például a gyorséttermek kínálatából utat talált a legtendibb éttermekig, a fast foodból gourmet és ínyenc lett, sőt egyre többféle egészséges alternatívával is találkozunk.

vous - 2018.04.07.
Egészséges hamburger hackek – 5 házi változat

Egy jó szaftosra sütött, ízletes hamburger a maga mosolygós bucijában tényleg nagyon finom tud lenni, de való igaz, hogy van benne jócskán kalória, különösen akkor, ha még sült krumplit is kapunk hozzá.

Mivel egyre többen táplálkoznak tudatosan, figyelnek oda az alakjukra és az egészségükre, ráadásul olyanok is vannak szép számmal, akik valamilyen érzékenység vagy választott étrend okán nem fogyaszthatnak egyes alapanyagokat.  Arra gondoltunk, összegyűjtünk néhány egészségesebb burger-alternatívát, ami otthon, házilag is könnyedén elkészíthető, kevesebb kalóriával, viszont mégis tökéletes "burgerélményt" adva.

Klasszikus? Vegán? Gourmet? 3 kihagyhatatlan hamburgerrecept egy helyen! Cookta

Van élet a Mekin túl! – Három hamburgerező, amelyet érdemes kipróbálni

Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be őszintén, szeretünk enni, és szeretjük a finom, olykor kimondottan nem fogyókúrás kajákat. Nagy kedvencem a hamburger, de még véletlenül sem a népszerű gyorsétteremláncok kínálatára gondolok. Nem megyek bele, mi a különbség az igazi hamburger és ezek közt a hamburgernek jóindulattal sem nevezhető csúfságok között, inkább csak térképet adok a hamburgermennyországhoz!

Az alábbiakban 5 alakbarát és egészséges változatot mutatunk, amelyek között van húsos, halas, vegán is, de ne feledjük, hogy a legtöbb kalóriát a buci és sült krumpli elhagyásával spórolhatjuk ki a fogásból, és őszintén szólva salátával vagy sült zöldségekkel is nagyon ízletes bármelyik burger.

Csirkeburger

A legsoványabb csirkemellel készül, szaftos és nagyon finom, gyors és egyszerű. Igaz, a masszába egy kis zsemle is kerül, hogy a hús szaftjait felszívja, és a pogácsa összeálljon, de így is alakbarát, és sült zöldséggel tálalva nagyon finom.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek