Egyéb kategória

Csillogunk és villogunk! 10 ékszer 10 magyar ékszertervezőtől – tavaszra

Tavaszköszöntő divatcikkeinkben magyar tervezők munkáit mutattuk be nektek minden hétfőn. Sorozatunk utolsó részében olyan magyar ékszereket gyűjtöttünk össze, amelyek a legegyszerűbb ruhadarabokat is feldobják. Bízunk benne, hogy ha most tavasszal ruhát vagy kiegészítőt választotok magatoknak, akkor a fast fashion üzletek kínálata helyett vagy mellett a magyar tervezőkre és alkotókra is rákerestek.

vous - 2018.04.09.
Csillogunk és villogunk! 10 ékszer 10 magyar ékszertervezőtől – tavaszra

1. Nasha

Rajongásunk Nagy Sarolta ékszertervező munkája iránt tetten érhető a VOUS-n. Készítettünk vele interjút (lásd a keretes írásunkat), és útmutatásai alapján egyszer plasztiknyakláncot is alkottunk PET-palackból. Most sem hagyhattuk le a listáról.

Objektum doboz

nasha ékszer interjú

„Van, aki már tudja, mit nyer egy tervezői ékszerrel” – Interjú Nagy Saroltával, a NASHA tervezőjével

Sziasztok, Nóri vagyok, és megszállottan imádom az ékszereket. Ha épp nem vásárolok, rendelek vagy készítek egyet, akkor az Instagramon fájdítom a szívemet egy-egy tervezői darab után. Így bukkantam rá a NASHA ékszerekre is, amik egyszerre letisztultak és extravagánsak. Kevesebb több napunk alkalmából Nagy Sarolta ékszertervezővel beszélgettem.

2. Miko Jewelry

Nagyon határozott, nagyon feltűnő, ugyanakkor végtelenül letisztultak Mikó Krisztina ékszerei. A legjobb bennük, hogy a legsportosabb szettel is istenien mutatnak, de csajos összeállításokat is képesek vagánnyá varázsolni. Aki szereti az ilyen stílusugásokat egy szetten belül, annak mindenképpen ajánljuk.

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Ooh my deer

Sarkadi Fanni ékszerek mellett ruhákat is tervez, de erről tudtok is, hiszen vele is beszélgettünk már. A következő gondolatot nagyon szeretjük tőle: „Ugyanúgy, ahogy az ember, a ruha is magán fogja viselni az élmények nyomát – de ez csak az előnyére válik. A kollekció tulajdonképpen rámutat arra, hogy az idő múlása egy természetes folyamat, és hogy

a tökéletlenségben is meg kell tudnunk látni a szépet.”

Objektum doboz

Objektum doboz

4. Dorivisy

Aki szereti az ékszereket és Magyarországon él, annak Visy Dórit és különleges ékszereit nem kell bemutatni. Dóri évek óta tervez ékszerhez sokszor nem is hasonlító ékszerkülönlegességeket. Évekkel ezelőtt hatalmas darabokat álmodott, ma már sokkal több a finom, légiesebb munkája. Mi mindkét irányvonalat szeretjük. 

Objektum doboz

5. Plantethics

Fenntarthatóság, környezetvédelem, a természet szeretete. A Plantetics ékszerek 100%-osan kézzel készülnek, még az üvegek között található levélkéket, pittypangmagocskákat is maga a tervező szedte egy-egy kirándulás alkalmával. Ha szeretitek a finom, légies dolgokat, és szeretnétek fenntartható és etikus szellemben alkotó magyar tervezőket támogatni, akkor legyen ez az ékszer az első lépés. 

Objektum doboz

6. VandaFerencz

Ferencz Vanda izgalmas ékszereit első pillantásre fel lehet ismerni. Gyönyörű színekkel, fémekkel, geometrikus formavilággal dolgozik. Egyszerre nőies, különleges, letisztult: gyönyörű! Sajnos, a gyártás jelenleg szünetel, de előrendelést 2018 júniusára már felvesznek.

Objektum doboz

7. the Mama Kin

D. Nagy Kinga ékszerei mintha nem is ékszernek készültek volna, de végül mégis ebben a formában születtek meg – és milyen jó, hogy ez így történt! Pont az előbbiek miatt nagyon is felismerhetők, dögösek, szexisek, tavasszal és nyáron kötelező darabok. 

Objektum doboz

8. Ruszkai Jewellery

Ruszkai Orsolya ékszereiben benne van a faragatlanság, a nyersség, a dinamikusság, az érzékiség is. Kicsit olyan, mintha a fát vagy a sziklákat szerette volna megformálni. Sokszor dolgozik különleges anyagokkal, féldrágakövekkel is.

Objektum doboz

9. Ilyés Juli

Ilyés Juli ékszerei egyszerre nagyon vagányak, ugyanakkor végtelenül kiegyensúlyozottak is. Juli eredetileg illusztrátorként dolgozott, de mivel a befektetett munka nem volt kifizetődő, váltott, és régi hobbijához, az ékszerkészítéshez tért vissza. Imád újabb és újabb anyagokkal, formákkal kísérletezni, mi pedig imádjuk azt, ami a kezei között születik.

Objektum doboz

10. Rienne Creations Accessory

Nagy Adrien eredetileg ruhatervezőként végzett, csak később nyergelt át az ékszertervezésre, és milyen jól tette! Dolgozott már együtt Benes Anitával, a Daalarna tervezőjével, akinek ékszereket és fejdíszeket készített. Ékszerei nagyon nőiesek, nagyvilágiak, barokkosak, különleges megjelenést biztosítanak viselőjüknek.

Objektum doboz

kabát tavasz Eszka

Még több magyar tervező a VOUS-n

Ajánlott cikkek