Egyéb kategória

Száz, hogy nem rontjátok el: pizza diétásan és egészségesen – édesburgonyából

Ki ne szeretné a pizzát? Ha jól van elkészítve, akkor kétségkívül a legjobb ételek egyike, bár sokakban bűntudatot ébreszt magas szénhidráttartalma miatt. Na de mi van, ha nem lisztes tészta, hanem édesburgonya az alapja? Akkor diétás, sőt gluténmentes étrendbe is beilleszthető, és ugyanúgy isteni finom!

vous - 2018.04.10.
Száz, hogy nem rontjátok el: pizza diétásan és egészségesen – édesburgonyából

Az édesburgonyás pizzának – amellett, hogy alakbarát, egészséges és nagyon finom – nagy előnye, hogy pofonegyszerű, nem kell tésztát dagasztani és keleszteni, így 100%-os sikerre számíthat bárki, aki elkészíti.

Abszolút maceramentes, és ha van olyan konyhai robotgépünk, amelyhez tartozik reszelős tárcsa, akkor pillanatok alatt előkészíthető az édesburgonya, és már készülhet is a finom ropogós szélű reformpizza.

Az édesburgonyáról – vagy más néven batátáról – jó tudni, hogy a krumplinak csak névben rokona, nálunk is megterem, szuper egészséges, mert nagyon sok rostot és értékes tápanyagot tartalmaz, jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a burgonyának, bővelkedik B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminokban, valamint gazdag kalcium-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, nátrium-, szelénforrás.

pizza étel

Élethelyzetek, amikor tényleg a pizza a legjobb választás

Találkoztatok már olyan emberrel, aki nem szereti a pizzát? Én sem, és a reakcióm is szomorúsággal vegyes felháborodás lenne, ha ismernék ilyen személyt, ugyanis a pizza az egyik olyan univerzális étel, ami bármikor jöhet. Ennek ellenére természetesen nem eszünk állandóan pizzát, hiszen léteznek ennél egészségesebb fogások is. Most azokat a helyzeteket és szituációkat gyűjtöttük össze, amikor viszont igenis a pizza a legjobb választás!

Sok béta-karotin van benne, ami jótékonyan hat a bőrünkre, nem mellesleg változatosan felhasználható, és hát ugye nagyon finom.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek