Egyéb kategória

Pimpeljétek fel a régi farmerdzsekit – 8 kedvcsináló megoldás tavaszra

Farmerdzseki nélkül tavasz? Elképzelhetetlen! De mi van akkor, ha a régi farmerdzsekitek már kicsit kopott, kicsit unjátok? Nehogy újat vásároljatok! Pimpeljétek fel, amikor egy kis szabad időtök van, hogy másnap már egy teljesen új(nak tűnő) dzsekiben lépjetek az utcára.

vous - 2020.05.04.
Pimpeljétek fel a régi farmerdzsekit – 8 kedvcsináló megoldás tavaszra

A farmerdzseki az egyik legjobban kihasználható ruhadarab tavasztól őszig, de télen akár kabát alatt is viselhetitek „blézerként”. Ha sokat hordjátok a dzsekit, elképzelhető, hogy előbb-utóbb kicsit megunjátok. Teljesen felesleges új darabot vásárolnotok, a meglévő ruháitok ugyanis kis átalakítással még sokáig viselhetők.

Fessétek át!

1. A farmerdzsekiben jó eséllyel nincsenek elasztikus szálak, hanem pamutvászonból készül. A természetes szálak könnyen festhetők akár növényi festékkel is. Arra érdemes figyelni, hogy a cérna is természetes alapanyagból legyen, különben azt nem festi meg a festék.

2. Textilfestékkel mintát is festhettek az anyagra. Ezeket hobbiboltokban vásárolhatjátok meg, és általában csak egy kis víz és ecset kell hozzájuk, aztán már indulhat is az alkotás. A festéket száradás után vasalással tudjátok fixálni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

shibori

Textilfestési technikák, amelyeket jó, ha ismertek

Pimpeljétek fel!

3. Felvarrók, felvasalók

Objektum doboz

4. Régi csipke

Objektum doboz

5. Gyöngyök

Objektum doboz

6. Hímzés

Objektum doboz

7. Kitűzők

Objektum doboz

Alakítsátok át!

8. A farmerdzseki át is alakítható: levehetitek az ujját vagy felszabdalhatjátok, és újravarrhatjátok. Ha nincs otthon varrógépetek, Budapesten már működik közösségi varroda is, ahol kész géppark áll a rendelkezésetekre.

600

Unjátok a gyűrűket meg a nyakláncokat? Szerezzetek be egy igazán egyedi kitűzőt!

Az outfiteteket ma már szinte bármivel feldobhatjátok, olyan széles skála áll a rendelkezésetekre kiegészítők terén, hogy már-már inkább a bőség zavarában érezhetitek magatokat. Mindenki megtalálja a saját ízléséhez leginkább passzoló nyakláncot, karkötőt, övet, fülbevalót vagy gyűrűket, de nincsenek bajban azok sem, akik nem viselik el magukon ezeket a darabokat.

Kattintsatok ide a folytatásért!

Ajánlott cikkek