menstruáció

Itt a szörföző mensikehely: vidám GIF-ek a menstruációról, hogy az többé ne legyen tabu

Hiába írunk 2018-at a menstruáció néhol még mindig teljesen tabunak számít. Annie Wong, kaliforniai művész ezen szeretne változtatni: annak szentelte idejét, hogy művészien bemutassa a petefészek „akcióit”  – menstruációs témájú animált GIF-eket álmodott meg, amelyek kicsit furák, kicsit viccesek, de az tagadhatatlan, hogy jól sikerültek.

menstruáció a nők életében az egyik legtermészetesebb dolog, ennek ellenére nem mindig így kezeljük, kezelik. A világ női lakosságának több mint a fele még mindig tapasztal kínos, és szégyenteljesen érzéseket, amikor mentstruál – Annie Wong szerint ez nincs rendjén. 

hajléktalan

„Nemcsak szörnyű, de undorító is” – ilyen hajléktalanként menstruálni

Bizonyára ti is gondolkoztatok már azon, hogy az utcán élő emberek hogyan oldják meg a mindennapi higiéniát. Nos, sajnos nehézkesen. Ez pedig egy hajléktalan nőre hatványozottan igaz. 

A cikk ITT folytatódik.

Létrehozott egy projektet, amely megtöri a menstruáció körüli „fagyos hangulatot”, és a megbélyegzést. GIF-ekkel ábrázolta a mentruációs folyamatot, és annak részleteit. 

Szeretném táplálni az emberek kíváncsiságát, és ezzel beszélgetéseket kezdeményezni, hogy a nők úgy érezzék, nyíltan beszélhetnek a menstruációról.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Forrás:
Annie Wong

menstruáció

Három dolog, amit ne tegyetek menstruáció alatt 

A menstruáció nem minden nő számára ugyanolyan. Vannak, akiknek nagyon megterhelő ez az időszak, van, aki könnyebben vészeli át azt a pár napot.

De nem árt tudni, mi az, amit semiképpen ne csináljatok a menstruáció alatt.